Diversen

Div: Daniel de Jong racet in televisieserie naar de top

1343644762_zm2_2332

De autosportvolgers weten dat Daniel de Jong dit seizoen in de AUTO GP en GP2 heeft gereden. Maar ook de niet-racefanaten krijgen binnenkort de kans om uitgebreid kennis te maken met de 21-jarige coureur uit Westmaas. De Jong is immers de hoofdpersoon in de reality-serie ‘Race naar de top’, die vanaf eind dit jaar op de Nederlandse autosportzender RTL7 te zien zal zijn.

Tekst: Marc Kok
Foto's: PR en Frank Grosfeld

480_portret_0065

240_portret_0050Daniel de Jong reed dit jaar een compleet seizoen in de AUTO GP en tevens vier weekenden in de GP2. In het slotweekeinde van de AUTO GP veroverde Manor MP Motorsport-piloot De Jong op het Amerikaanse Sonoma-circuit een tweede plaats en finishte hij als de nummer 5 van het klassement. Bovendien racete hij zich in de kijker met tweemaal de rapste ronde.

Kijkje in het raceleven
In de twee genoemde opstapklasses richting de Formule 1 knokken de talenten bikkelhard om hun ultieme autosportdroom waar te maken. De tv-serie rond De Jong geeft een kijkje in het harde coureursleven en alles wat er bij komt kijken om als rijder op het hoogste niveau te racen. De Jong, die door de camera’s een half jaar wordt gevolgd, vertelt op tv dat hij er alles voor over heeft om de Formule 1 te halen. Zijn monteurs, teambazen, collega-rijders en supporters vertellen eveneens over de sportieve dromen van De Jong.

Ambitie en spanning
Projectbureau Exqu heeft de tv-serie ontwikkeld. "Het worden programma’s over ambitie, doorzettingsvermogen, excelleren, energie, snelheid en spanning’’, meldt Exqu. "De serie is niet alleen interessant voor autosportliefhebbers, maar ook voor kijkers die geïnteresseerd zijn in real life docu's.’’

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet