Benelux Racing League

BRL: BRL op Assen: Dit smaakt naar (veeeeeeel) meer! (lang)

 start_1

‘Smaakmakers’ is misschien wel het woord dat het best past bij de Benelux Racing League anno 2006. Bij de eerste twee races, die tijdens het Dutch Power Pack Festival op het TT Circuit in Assen werden verreden, stonden 35 deelnemers aan de start. Het merendeel nog met de hevig grommende Vee-zessen, maar met veertien deelnemers deed de nieuw vormgegeven Light-klasse ook van zich spreken.


Tekst: Jakob Dekker
Foto's: Tim Böhme en Boudewijn Pieters


 lights

Zeker nu bekend is dat de nodige mensen nu nog aan het bouwen zijn en er met Pinksteren zeker bij zullen zijn, zal de belangstelling voor deze klasse alleen nog maar verder toenemen. Iets dat de initiatiefnemers naar ons idee ook zeker verdienen. Er is veel energie in deze klasse gestoken en dat straalt het nu ook uit.

 colle

Hectische voorbereiding
In de periode voorafgaand aan deze beide twaalf ronden durende races moest er door velen nog veel gedaan worden. De ontwikkeling van de –op de Ford Focus gebaseerde- BRL Light-carrosserie vroeg de nodige tijd. Dat speelde meerdere deelnemers absoluut parten en zij moesten deze keer nog verstek laten gaan. Anderen waren tot en met de tijdtraining op zaterdag nog bezig met het opzetten en afstellen van de nieuwe bolide.

 gesprek

Want, hoewel hij onderhuids niet alle punten is gewijzigd, vraagt deze nieuwe auto wel om een andere set-up. Denk alleen maar eens aan de schokdempers, die nu van Koni zijn, of de andere Dunlop banden die nu een flink stukje breder zijn.

 dunlop

Daarnaast ligt het gewicht van de nieuwe carrosserie lager dan voorheen en is er –mede door de immense spoiler op de achterkant- sprake van een heel andere stroomlijn.

 spoiler

Tot slot was er –ook zeker niet onbelangrijk- het gewijzigde circuit van Assen. Voor de rijders en hun teams dus vele ingrediënten op zich op uit te kunnen leven.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet