Supercar Challenge

Supercar Challenge: Enerverende races op Zandvoort en Monza

120922_trophyrace2

De Supercar Challenge powered by Dunlop had een bijzonder weekend, want voor de eerste maal in de geschiedenis vonden er namelijk op twee verschillende circuits races plaats van de klasse. Op Circuit Park Zandvoort streden de Supersport- en Sport-divisies om het eremetaal, en op hetzelfde moment streden op Autodromo di Monza in Italie verschillende coureurs uit de Supercar Challenge om de overwinning. In Zandvoort ging de overwinning op zaterdag naar Koen Bogaerts en Pieter van Soelen, en op zondag ging de overwinning naar de pas 17-jarige Peter Hoevenaars. In Monza was het Corvette team van Mad and Daring tweemaal succesvol.

Tekst en foto's: PR

Koen Bogaerts en Pieter van Soelen zijn weer helemaal terug in de race om het kampioenschap. Na een dubbele overwinning op Circuit Zolder pakte het duo ook in de eerste race van de Supercar Challenge powered by Dunlop tijdens de Trophy of the Dunes op Circuit Park Zandvoort de volle winst. De tweede plaats ging naar concurrenten Robin en Ferry Monster, en Peter Hoevenaars eindigde op de derde positie. In de Sport I-divisie ging de overwinning naar Eric van den Munckhof en in de Sport II-divisie zegevierden Toon Adams en Jeremy Rutgers.

Na Pieter van Soelen en Koen Bogaerts die de eerste race dit weekend tijdens de Trophy of the Dunes op hun naam wisten te schrijven, was het in de tweede race de beurt aan Peter Hoevenaars om de hoogste trede van het podium te beklimmen. Achter Peter Hoevenaars waren het Ferry en Robin Monster die beslag kwamen leggen op de tweede positie en als derde kwamen Martin Lanting en Bob Herber over de finish. In de Sport I divisie was het het duo John van der Voort en Priscilla Speelman die als eerste finishten voor Harold Wesselink en Tim Hummel. In de Sport II divisie pakte Rob Nieman de overwinning voor Frank Bédorf met Machiel Kars en als derde Toon Rutgers met Jeremy Adams.

120923_race_hoff

Corvette-coureurs Rick Abresch en Wolf Nathan wonnen op Autodromo di Monza de zaterdagrace van de Supercar Challenge powered by Dunlop. De race werd gekenmerkt door een crash tussen René Snel en Berry van Elk, die in de beginfase op de eerste twee posities lagen maar na een crash in de Parabolica de finish beiden niet zagen. Daarnaast kende de race nog meer uitvallers, onder wie Alex van ’t Hoff met een lekke band en Ronald van Loon met versnellingsbakproblemen. In de tweede groep ging de overwinning naar Marcel Norbart in de SEAT Léon SuperCopa.

Ook in de tweede race op Monza was het team van Mad and Daring succesvol. Corvette-coureurs Danny Werkman en Alex van ’t Hoff schreven namelijk op zondag de AvD 100 Meilen rennen op Monza op hun naam. In de 80 minuten durende race bleven zij teamgenoot Rick Abresch en veel Duitse concurrenten voor. In de tweede groep van de Supercar Challenge powered by Dunlop die aan deze race deelnam, ging de overwinning naar Daan Meijer. Het volgende raceweekend van de Supercar Challenge powered by Dunlop is in het weekend van 14 oktober tijdens het Racing Festival op Spa-Francorchamps.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet