BTCC

Div: Sport Kort: Tung 5de in Aziatische Porsche Carrera, Shedden pakt kop BTCC

ho_pin_tung_singapore

Ho-Pin Tung (foto) finishte in Singapore als 5de in de Aziatische Porsche Carrera Cup, Gordon Shedden heeft de leiding overgenomen in de BTCC, Yuichi Nakayama was niet te stuiten in de Japanse Formule 3 en de Lambo’s kwamen in actie op de Nürburgring. Hoe alles verliep? Lees het in deze editie van Sport Kort.

Tekst: PR en Marc Kok
Foto: PR

Asia Porsche Carrera Cup
Ho-Pin Tung heeft belangrijke punten gescoord in het Porsche Carrera Cup Asia-kampioenschap door als vijfde te finishen in Singapore. Tijdens de race in het voorprogramma van de Formule 1 -wedstrijd in de nauwe straten van de stadstaat startte de Chinees/Nederlandse coureur als derde, maar in de eerste bocht werd hij rechtuit gedwongen. Tung kwam op het vuile gedeelte van het circuit en pikte veel rubber op. "Het duurde twee ronden voor dat de auto weer snel was, maar toen reed ik P7. Ondanks dat er hier weinig inhaalmogelijkheden zijn wist ik me naar de vijfde plek terug te vechten’’, aldus Tung. Hij staat nu ook vijfde in het kampioenschap en met nog twee races tijdens het slotweekend in Shanghai in november voor de boeg is er nog veel mogelijk, al is het kampioenschap buiten bereik. "Er zijn nog 41 punten te verdelen en de top zit heel dicht bij elkaar.’’ Hij spreekt ondanks zijn vijfde plaats van een teleurstellend weekend. "De kwalificatie ging erg goed, halverwege was ik de snelste, toen er een onderbreking kwam door een crash. Na de hervatting van de kwalificatie zat er niet meer in dan een derde positie op de start grid. De snelheid was er, er zat gewoon meer in dan een vijfde plek, als resultaat.’’

BTCC
De rijders uit de British Touring Car Championship hebben op Rockingham hun 22ste, 23ste en 24ste heat van het seizoen gereden. In het erg spannende kampioenschap wist Gordon Shedden de koppositie over te nemen van Matt Neal. Maar met zes manches te gaan is Sheddens marge minimaal: 336 punten om 333. Shedden wist de macht te grijpen dankzij twee zeges op Rockingham. De overige wedstrijd werd een prooi voor Jason Plato, die met 304 punten ook nog op de loer ligt om de titel te grijpen.

Japanse F3
De rijders uit het Japanse Formule 3-kampioenschap hebben hun 11de en 12de race van het seizoen afgewerkt op het circuit van Sports Land Sugo. Yuichi Nakayama was de man van het weekend. De Japanner won beide heats. Zowel in de droge openingsmanche als de tweede, natte krachtmeting had hij een riante voorsprong op zijn achtervolgers opgebouwd. Richard Bradley was in het door Japanners gedomineerde kampioenschap tweemaal de runner-up. Ryo Hirakawa en Hideki Yamauchi mochten beiden één keer als de nummer 3 naar het ereschavot.

Lamborghini Blancpain Super Trofeo
Op de Duitse Nürburgring wist het duo Cedric Leimer / Julien Piquet op zondag de race in de Lambo Blancpain Super Trofeo als winnaar af te sluiten. Het tweetal verwees Adrian Zaugg naar P2, terwijl Andrea Amici de derde stek voor zich opeiste. Er kwamen 16 Lamborghini’s in actie. In het tussenklassement leidt Cedric Leimer met 118 punten. Dimitri Enjalbert en Bernard Delhez hebben er beiden 99.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet