Toyota Yaris Cup

Div: Dubbelzege voor Christiaan Frankenhout op de Lausitzring

Christiaan Frankenhout en Kormelink Motorsport hebben afgelopen weekend goede zaken gedaan in de Duitse Yariscup. Frankenhout pakte in beide races op overtuigende wijze de zege. Op de Lausitzring toonde Frankenhout zich ook in de kwalificatie al de snelste waardoor hij in race één van pole position mocht vertrekken. Bij de tweede race stond zijn teamgenoot Franklin Groot Kormelink na een tactische zet op de pole.

Tekst: PR en Remco Scheelings

De eerste wedstrijd vormde voor de van pole position vertrokken Frankenhout geen enkel probleem. Uiterst slim liet het team Franklin Groot Kormelink op plaats zes finishen. In race twee wordt de startvolgorde van de topzes namelijk omgedraaid waardoor Franklin in race twee vanaf pole position mocht vertrekken. Teamgenoot Nicky Groot Kormelink was na van achteren te zijn aangereden ver teruggevallen maar wist zich toch nog terug te knokken naar plaats negen.

Race twee leverde de nodige tumultueuze taferelen op waarvan Frankenhout optimaal profiteerde en opnieuw de zege pakte. De vanaf pole position gestarte Franklin Groot Kormelink werd van achteren aangetikt en zakte met een aanlopend achterwiel terug naar plaats acht. Nicky Groot Kormelink reed op plaats vier toen ook hij werd aangetikt waardoor hij uiteindelijk genoegen moest nemen met plaats zes.

De blije winnaar na afloop: “De eerste wedstrijd kon ik gemakkelijk weglopen van mijn achtervolgers en won ik met zes seconden voorsprong. In de tweede wedstrijd moest ik van plaats zes komen, zodoende waren de eerste ronden nog spannend. Gelukkig kon ik in de derde ronde de koppositie al pakken en weer geleidelijk weglopen. Dit is echt super voor het kampioenschap!”

Frankenhout heeft nu drie van de vier Yariscup-races gewonnen en gaat daarmee soeverein aan de leiding in het kampioenschap. De volgende wedstrijd is op 27 en 28 mei op de Nürburgring.

Stand na vier wedstrijden:
1. Frankenhout 75 pnt.
2. Boeckels 56 pnt.
3. Hammel 54 pnt.
4. Nicky Groot Kormelink 47 pnt.
9. Franklin Groot Kormelink 30 pnt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet