BPO

BPO: Rob Severs voortijdig kampioen in Burando Production Open

480_bpo_severs

Rob Severs is definitief niet meer te achterhalen voor de concurrentie en met nog drie races te gaan kampioen in het Burando Production Open. Tijdens de Trophy of the Dunes sloeg Severs hard toe. De BMW 120d-coureur won op zondag onder lastige omstandigheden in de derde divisie en kwam ook in het algemeen klassement als eerste over de finish, waarmee hij deelnemers uit een snellere klasse achter zich hield. Op zaterdag won hij ‘slechts’ in zijn divisie. Toen passeerde, terug van weggeweest, Henk Vuik op Circuit Park Zandvoort als eerste algemeen de meet. De Mercedes C200-rijder zegevierde drie keer in de 2e klasse. Frederik Meijer won zondag met zijn Alfa Romeo 156 in divisie 4 de beide races. Een dag eerder moest hij zijn meerdere erkennen in Teun van Dam en Arie Dekker (SEAT Ibiza).

Tekst: PR
Foto's: PR en Bart Buijs

480_vuik_8826

In de eerste race over vijftig minuten stond Henk Vuik voor het eerst sinds de Profile Tyrecenter Pinksterraces weer aan de start van het Burando Production Open. “Mijn motor was toen stuk gegaan”, vertelde Vuik, die niet makkelijk een nieuw exemplaar vond. “Het is een speciaal getunede motor, die was niet op voorraad en moest opnieuw gemaakt worden door de ontwikkelaar van de auto. De motor doet het geweldig, qua vermogen kom ik niets te kort.” En dat bleek wel. Vuik pakte haast fluitend de winst in divisie 2. Hij bleef de Volvo 850 van Jochen Pethke ruim dertig seconden voor. Rob Severs won in de derde divisie met een marge van 12 seconden.