Formule 1

Formule 1: Webber verliest punt, Schumacher 10 plaatsen straf

Na afloop van de Grand Prix van Singapore hebben de stewards nog even werk gehad. Zij hadden nog enkele zaken te onderzoeken en besloten uiteindelijk Mark Webber een tijdstraf te geven en Schumacher een gridstraf.

 

Mark Webber werd bestraft voor het inhalen van Kamui Kobayashi. Hierbij kwam de Australiër met vier wielen naast de baan bij de exit en hij gaf de plaats niet terug. Daarop kreeg hij 20 seconden tijdstraf, die hem terugwerpen naar p11. Het laatste puntje gaat nu naar Sergio Perez.

 

Michael Schumacher werd uiteraard bestraft voor zijn aanrijding met Jean-Eric Vergne. De Duitser reed pontificaal tegen de achterkant van de Toro Rosso. Schumacher verklaarde na de race dat hij eerder remde dan normaal, maar zijn auto niet afremde. Waarschijnlijk kwam dat doordat hij minder grip had, het was immers de ronde na de safetycar. Schumacher erkende zijn fout, maar ontliep zijn straf niet: in Suzuka zal Schumacher tien startplaatsen worden teruggezet.

 

Geen actie tegen Vettel

De wedstrijdleiding deelde niet alleen maar straffen uit. Ook het incident tussen Vettel en Button werd onderzocht: toen de safetycar van de baan ging, bepaalde Vettel het tempo, maar waar hij eerst op het gas ging remde hij daarna weer, waarop Button bijna achter op de Red Bull reed. Een aanrijding werd de twee bespaard, een straf ook.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet