Supercar Challenge

Supercar Challenge: Tweede race Trophy of the Dunes prooi voor Peter Hoevenaars


39b00be7e6d8433c2dc97c846bc8b504

Na Pieter van Soelen en Koen Bogaerts die de eerste race dit weekend tijdens de Trophy of the Dunes op hun naam wisten te schrijven, was het in de tweede race de beurt aan Peter Hoevenaars om de hoogste trede van het podium te beklimmen na een verdiende overwinning. Achter Peter Hoevenaars waren het Ferry en Robin Monster die beslag kwamen leggen op de tweede positie en als derde kwamen Martin Lanting en Bob Herber over de finish. In de Sport I divisie was het het duo John van der Voort en Priscilla Speelman die als eerste finishten voor Harold Wesselink en Tim Hummel terwijl bij de Sport II divisie Rob Nieman de overwinning pakte voor Frank Bédorf met Machiel Kars en als derde Toon Rutgers met Jeremy Adams.


Tekst en foto's: Supercar Challenge


120923_trophy2

Bij de start van de race op Circuit park Zandvoort is het de auto van Pieter van Soelen die de leiding neemt voor Ferry en Robin Monster en Peter Hoevenaars. Daarachter ontspint zich een tafereel waarbij meerdere spannende gevechten ontstaan. Zo schiet de auto van Peter en Nico van Vliet rechtdoor bij de Tarzanbocht en beland in het grind waardoor deze de strijd moet staken.

Om de tweede positie is een spannend gevecht gaande tussen Bob Herber met de gebroeders Monster. Er onstaan door de enorm snelle tijden aan kop grote verschillen tussen de achtervolgende bolides. Ook zien we dat Marcel ter Horst al voorin het veld aanbeland is, terwijl deze ver achterin het veld van start had moeten gaan.

120923_trophy3

Bij het ingaan van de pitwindow zijn het Koen Bogaerts/Peter van Soelen die met ruime voorspong aan de leiding gaan, daarachter is het Peter Hoevenaars, die op zijn beurt weer gevolgd wordt door de gebroeders Monster. Na de pitstops blijken er echter wat veranderingen in het klassement plaats te hebben gevonden en heeft Peter Hoevenaars de leiding overgenomen. Voor Helmert Jan van der Slik was de race na de pitstops snel over. Van der Slik had het stuur van de Speedtec Zilhouette overgenomen van Marcel ter Horst, maar vloog niet veel later van de baan omdat het stuurhuis van zijn auto kapot ging.

120923_trophy4

Met nog minder als 10 minuten te gaan moet Koen Bogaerts binnenkomen met technische problemen. Bogaerts kan wel zijn weg vervolgen maar verliezt hiermee wel een aantal plaatsen. Ondertussen is Robin Monster hard op weg en weet de achterstand op Peter Hoevenaars snel te verkleinen. De race is echter niet lang genoeg om een bedreiging te vormen voor de overwinning van Peter Hoevenaars. Ferry en Robin Monster eindigen op de tweede plaats en Bob Herber en Martin Lanting worden derde.

120923_trophy5

Bij de Sport I divisie werd bij de start van de race de leiding genomen door Eric van den Munckhof gevolgd door Harold Wisselink en Tim Hummel. We zien Michael Verhagen vol in de aanval gaan, maar helaas gaat het hier mis bij het aanremmen van de Tarzan bocht waar hij in het grind beland en zodoende uitvalt.

Iets achter de leider ontstaat een gevecht om de derde positie tussen Tim Hummel en John van der Voort waarbij Tim Hummel zijn plaats weet te behouden. De tussenstand bij het openen van de pitwindow is dan Eric van den Munckhof gevolgd door Harold Wisselink en Tim Hummel.

120923_trophy6

Na het sluiten van de pitwindow zien we dat er wat wijzigingen zijn in deze klasse en dat Tim Hummel de leiding heeft overgenomen. Op de tweede positie volgt dan Joost van de Wiel met op de derde plek Priscella Speelman. Dat deze race nog niet gereden is, blijkt wel uit het gevecht dat van de Wiel aangaat met de Tim Hummel om de leidende positie. Daarachter zien we nog Eric van den Munckhof, die Leon Zappij mooi weet te verschalken. Uiteindelijk is het dan de bolide van John van der Voort en Priscilla Speelman die de overwinning weten op te eisen.

120923_trophy7

In de Sport II divisie is het Jeremy Adams die de leiding neemt, met als tweede Rob Nieman en Frank Bédorf/Machiel Kars als derde. Er ontstaand een mooi gevecht om de eerste positie waarbij we op een gegeven moment Rob Nieman voorbij Jeremy Adams zien steken. Bij het ingaan van de pitwindow is het Rob Nieman die op de koppositie rijd, op de tweede plek vinden we Jeremy Adams terug waarbij dan Machiel Kars als derde rijdt.

120923_trophy8

Na de wisselingen tijdens de pitwondow zien we bij de Sport II divisie net als bij de overige klasses de nodige verschuivingen in het klassement. Zo heeft Frank Bédorf de leiding over weten te nemen, rijdt Toon Rutgers nog steeds op de tweede plek, maar is de Rob Nieman teruggevallen naar de derde positie.

120923_trophy9

Om de leiding onstaat een gevecht tussen de drie koplopers. Toon Rutgers geeft het nog niet op maar komt in het gras en verliest hierdoor een paar plaatsten. Het is dan ook Rob Nieman die als eerste weet te finishen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet