Formido Swift Cup

Swift Cup: Tweede Trophy-zege David Verzijlbergen

480_verzijlberg_blij_1529

David Verzijlbergen heeft de derde wedstrijd van de Formido Swift Cup op soevereine wijze op zijn naam geschreven. De winnaar van race één leidde van start tot finish en werd geen moment bedreigd. Dit kwam vooral omdat Jeffrey Rademaker en Tommy van Erp van de laatste startrijen moesten vertrekken. Na fraaie inhaalraces legde het duo toch weer beslag op de plaatsen twee en drie. Daarmee was ondanks de bijzondere startopstelling de bekende topdrie compleet, al waren de onderlinge verschillen wel veel groter dan normaal.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Co van der Gragt, Klaas Norg en Bart Buijs

Een wat bijzondere startopstelling voor de derde race van de Formido Swift Cup van de Trophy of the Dunes. Deze is namelijk bepaald door de derde snelste ronde uit de kwalificatie en omdat de kwalificatie werd onderbroken door een code rood en het bij de hervatting regende, was Jeffrey Rademaker niet verder gekomen dan twee snelle ronden en moet daarom race drie vanaf een negende positie van start gaan.

480_vader_zoon_erp_0631

Tommy van Erp is bestraft voor een touche met Kim van den Berg in race twee en moet vanaf plaats elf vertrekken. Ongewijzigd staat David Verzijlbergen op één, nu gevolgd door Jörg Obluda, Stefan Beelen, Alain Mossinkoff, Gerard de Nooij, Maurits Sandberg, Youri Verswijveren, Jos Veldboer, Rademaker, Benjamin van den Berg en Van Erp. Na haar crash van vanmorgen is de auto van Kim van den Berg zodanig beschadigd dat de Harders Plaza-rijdster verstek moet laten gaan.

480_start_1446

480_benjamin_erp_5984

Duidelijk is dat Rademaker en Van Erp er alles aan zullen doen om zo snel mogelijk naar voren te komen, terwijl Verzijlbergen juist alles op alles zal zetten om zo snel mogelijk een groot gat te slaan. Bij de start is Verzijlbergen goed weg en neemt de kop terwijl Obluda netjes op twee aansluit. De eerste doorkomst is dan ook voor Verzijlbergen op ruim 1,5 seconde gevolgd door Obluda. Een enorme opmars is er geweest voor Rademaker die al derde ligt, terwijl Obluda Mossinkoff, De Nooij en de rest van het veld op zijn bumper heeft. Na de tweede doorkomst remt Rademaker voor de Tarzanbocht Obluda uit en neemt de tweede plaats over.

480_de_nooij_1455

Op een fraaie vierde plaats ligt op dat moment De Nooij. Van Erp is ook aan een opmars bezig en neemt in de derde ronde de vierde plaats over van De Nooij.

480_de_nooij_5991

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet