Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Regional

NEC Formule Renault 2.0: voortijdig afgebroken race prooi voor Jordan King

480_winnaar_king_2375

Jordan King heeft de derde race van het NEC Formule Renault 2.0 kampioenschap gewonnen tijdens de Trophy of the Dunes op Circuit Park Zandvoort. De race werd voortijdig afgebroken na een ongekend zware crash in het Scheivlak, waarbij onder andere Steijn Schothorst betrokken was. Tweede werd Shahaan Engineer en de derde positie ging naar Meindert van Buuren, die daarmee zijn eerste podium van het jaar behaald heeft. Door de winst van King en de vijfde plaats van Dennis is de titelstrijd nog niet beslist.

Tekst: Maarten Overdijk
Foto's: Chris Schotanus, Co van der Graft, Klaas Norg en Bart Buijs

De derde race van net NEC Formule Renault 2.0 kampioenschap tijdens de Trophy of the Dunes staat in het teken van de eerste kans voor Jake Dennis om het kampioenschap al binnen te halen. De Fortec coureur heeft aan een tweede plaats genoeg, zelfs als zijn voornaamste concurrent Jordan King dan de race wint.

480_start_8032

480_start_7309

De beste start is voor Jordan King die Shahaan Engineer naar de tweede plaats verdringt. Meindert van Buuren behoudt knap zijn derde positie ten opzichte van titelkandidaat Jake Dennis en bij de Audi S-bocht is het Jeroen Slaghekke die Dennis zelfs naar plek 5 terug verwijst.

480_schothorst_5615

De ogen zijn vandaag natuurlijk ook gericht op Steijn Schothorst, de winnaar van de tweede race van gisteren, die startend vanaf plaats zeventien in de eerste ronde drie posities wint. Achterin het veld gaat het mis tussen onder andere Yu Kanamaru en Remi Kirchdoeffer bij het uitkomen van de Kuhmobocht. Doordat de auto’s gevaarlijk op de baan staan is een safetycar noodzakelijk. De stand op dat moment is King, Engineer, Van Buuren, Slaghekke, Dennis en Hill.


480_start_achter_7326

De neutralisatie is in het nadeel van leider Jordan King die al een klein gaatje had geslagen in de eerste ronde. Bij de herstart is King echter wakker en behoudt soeverein de leiding. Dennis is eveneens scherp en pakt direct de vierde plaats af van Jeroen Slaghekke. Steijn Schothorst klimt één positie naar plek dertien.

Jeroen Slaghekke blijft op de staart van Jake Dennis, die nog niet de koelbloedigheid laat zien die hoort bij een coureur die de titel binnen kan halen. Slaghekke maakt hiervan gebruik en pakt de vierde plek terug. Echter, vlak voordat het behoorlijk mis gaat.

480_achter_0993

Steijn Schothorst probeert bovenaan het Scheivlak een actie bij teamgenoot Tanart Sathienhirakul, maar de coureurs raken elkaar op topsnelheid. Schothorst knalt in de muur en over de kop, waarbij de complete achterkant van de auto losgeslagen raakt van de monocoque. Roman Beregech knalt er ook bovenop en de onfortuinlijke coureur blijft lang in de auto zitten die stilstaat aan de binnenzijde van het Scheivlak. De auto van Schothorst is zoals gezegd zwaar gehavend en brand lichtjes, maar gelukkig weet de Nederlander op eigen kracht zijn auto te verlaten. Hij ziet er wel geschokt uit.

480_wrak_1051

480_wrak_1057

Omdat de baan volledig bezaait is met onderdelen kan de wedstrijdleiding niks anders besluiten dan de race stil te leggen. Omdat driekwart van de race is verreden betekent het einde race. Beregech is naar het ziekenhuis gebracht voor een check up, gelukkig bleek hij helemaal okay en kon hij het ziekenhuis onmiddellijk weer verlaten.

480_podium_buuren_7394
Eerste podium voor een blije Meindert van Buuren jr.


Jordan King wint zodoende de race, voor Shahaam Engineer en Meindert van Buuren. Hiermee is het kampioenschap dus nog niet beslist en zal de ontknoping plaatsvinden in het weekend van 13 en 14 oktober op het fameuze Spa-Francorchamps tijdens het laatste raceweekend van het 2012 Formule Renault 2.0 seizoen.

480_podium_2391

Uitslag race 3 NEC Formule Renault 2.0
Trophy of the Dunes, zondag 23 september 2012
(tussentijden niet relevant vanwege rode vlag)
1. Jordan King (Manor MP Motorsport)
2. Shahaan Engineer (Fortec)
3. Meindert van Buuren (Manor MP Motorsport)
4. Jake Dennis (Fortec)
5. Jeroen Slaghekke (Van Amersfoort Racing)
6. Josh Hill (Fortec)
7. Kevin Kleveros (Trackstar)
8. Dennis Wüsthoff (Daltec)
9. Dan de Zille (Fortec)
10. Sandy Stuvik (Interwetten)
11. Jakub Smiechowski (Inter Europol)
12. Victor Bouveng (Interwetten)
13. Tomasz Krzeminski (Burdett Motorsport)
14. Leopold Ringbom (Positione Motorsport)
DNF Victor Colomé (KTR)
DNF Tanart Sathienhirakul (Manor MP Motorsport)
DNF Steijn Schothorst (Manor MP Motorsport)
DNF Roman Beregech (Van Amersfoort Racing)
DNF Gabriel Casagrande (Burdett Motorsport)
DNF Remi Kirchdoeffer (Inter Europol)
DNF Yu Kanamaru (KTR)
DNF Ignazio d'Agusto (KTR)
DNF Frank Suntjens (Speedlover)


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet