Formido Swift Cup

Swift Cup: Jeffrey Rademaker wint tumultueuze tweede race

480_rademaker_blij_5308

Jeffrey Rademaker heeft de tweede Formido Swift Cup-wedstrijd van de Trophy of the Dunes op zijn naam geschreven. Na een felle strijd met Tommy van Erp en David Verzijlbergen raakte de leider in het kampioenschap Van Erp kwijt door een uitstapje in het Scheivlak, nadat dit leidende drietal naast elkaar door deze snelle bocht probeerde te gaan. Vervolgens kreeg Verzijlbergen een drivethrough opgelegd en lag Rademaker alleen aan de leiding. In de laatste ronde ging het tenslotte nog mis in de strijd om plaats twee tussen Kim van den Berg, een weer opgerukte Van Erp en Stefan Beelen waarbij de Harders Plaza-rijdster hard in de vangrail verdween. Van Erp werd daarmee definitief tweede en Beelen derde.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Chris Schotnus, Co van der Gragt, Bart Buijs en Klaas Norg

480_stemming_kim_9521
De stemming zat er nog prima in bij Kim van den berg voor de race

480_start_0527

Op basis van zijn één na snelste ronde uit de kwalificatie mag Tommy van Erp, gisteren derde, nu vanaf pole position vertrekken. Op twee de winnaar van race één, David Verzijlbergen gevolgd door Jeffey Rademaker, Alain Mossinkoff, Stefan Beelen, Jörg Obluda, Kim van den Berg, Youri Verswijveren, Gerard de Nooij, debutant Maurits Sandberg en Jos Veldboer.

480_jos_veldboer_7712
Jos Veldboer in actie

Benjamin van den Berg is er na zijn crash in de kwalificatie ook weer bij en mag op de laatste startrij plaatsnemen. Het team heeft de auto van zijn zus Kim uit Harderwijk opgehaald en daardoor kan Benjamin vandaag met het model van vorig jaar toch aan beide races deelnemen.

480_start_2492

Bij de start is Verzijlbergen vanaf plek twee het beste weg en pakt de kop terwijl ook Rademaker meteen langs de pitsmuur meekomt en Van Erp zelfs al voor de Tarzanbocht naar plaats drie verwijst. In de eerste ronde weet Van Erp echter weer plaats twee te heroveren. Ook om plaats vier is de strijd meteen ontbrand, want Mossinkoff wordt belaagd door Kim van den Berg die Beelen is gepasseerd.

480_mossinkoff_0532

Van Erp heeft duidelijk het bit tussen de tanden want hij probeert aan de buitenkant van de Tarzanbocht Verzijlbergen te passeren. Rademaker profiteert en tot in de Slotemakerbocht rijdt het drietal naast elkaar over het circuit, iets wat alleen maar in problemen kan eindigen.

480_drietal_2508

480_drietal_7706

Verzijlbergen wordt op het gras gedrongen maar als hij aan de binnenkant van het Scheivlak de baan weer opstuurt, tikt hij even de achterkant van Van Erp aan, die vervolgens aan de buitenkant van het Scheivlak door de grindbak moet en veel plaatsen verliest. Door alle schermutselingen heeft Rademaker de leiding over kunnen nemen, met in zijn slipstream Verzijlbergen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet