Clio Cup

Clio Cup: Sebastiaan Bleekemolen vecht zich naar de zege

480_podium_0510

Sebastiaan Bleekemolen heeft de eerste Renault Clio Race van het weekend gewonnen. Ondanks een spin in de openingsronde wist hij zich naar de zege te knokken en daarmee erg goede zaken te doen in de strijd om het kampioenschap. Tweede en derde werden Marcel Dekker en Ruud Steenmetz. Kampioenschapsleider Niels Langeveld pakte deze race geen punten.

Tekst: Maarten Overdijk
Foto's: Co van der Gragt, Bart Buijs en Klaas Norg

Wat vooraf ging…
Voor de start van de race is het al raak en is er de nodige controverse te melden vanuit de paddock. Onderwerp van gesprek is het Madeno Racing team. Gisteren voorafgaand aan de kwalificatie moesten de heren coureurs hun motor uit zetten. Tussen dat moment en de start van de kwalificatie heeft het team echter nog via een laptop een reset uitgevoerd op de motoren. Dit doorbreekt de zegels op de motoren en dat mag niet. Uitsluiting voor twee rijders van het team was het gevolg, Rene Steenmetz en Stephan Polderman verschenen daardoor niet aan de start. Ruud Steenmetz verscheen echter wel aan de start. De precieze ins en outs over deze hele situatie zijn nog niet geheel duidelijk, maar zullen later ongetwijfeld nog wereldkundig worden.

480_start_5737
Foto: Erik van der Schaaff

De race
De start van de Renault Clio race is op zijn minst gezegd incidentrijk. De dubbele opwarmronde vanwege het koude asfalt is alles behalve overbodig, toch zorgt het er niet voor dat de heren coureurs vlekkeloos van start gaan. In de Tarzanbocht raken, zoals niet ongebruikelijk, meerdere auto’s elkaar.

480_crash_tarzan_7469

Wilbert van den Burg krijgt van achteren een zet en knalt daardoor tegen de achterkant van Micheal Bleekemolen aan. Een bocht later gaat het mis tussen teamgenoten Melvin de Groot en kampioenschapskandidaat Sebastiaan Bleekemolen.

480_spin_sebastiaan_5091

Sebastiaan spint, maar kan snel aansluiten. In het Scheivlak gaat het in diezelfde openingsronde nogmaals mis, wanneer Marcel van den Maat over zijn dak gaat. Een simpele optelsom heeft als uitkomst dat de safetycar ingezet moet worden.film: Huib van den Nulft

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet