Supercar Challenge

Supercar Challenge: Winst Bogaerts/Van Soelen na spannende eerste race tijdens Trophy of the Dunes


309442e72349b1b8ef9dc67301a708ba

Koen Bogaerts en Pieter van Soelen zijn weer helemaal terug in de race om het kampioenschap. Na een dubbele overwinning op Circuit Zolder pakte het duo ook in de eerste race van de Supercar Challenge powered by Dunlop tijdens de Trophy of the Dunes op Circuit Park Zandvoort de volle winst. De tweede plaats ging naar concurrenten Robin en Ferry Monster, en Peter Hoevenaars eindigde op de derde positie. In de Sport I-divisie ging de overwinning naar Eric van den Munckhof en in de Sport II-divisie zegevierden Toon Adams en Jeremy Rutgers.


Tekst en foto's: Supercar Challenge


120922_trophyrace2

Na wat wisselende omstandigheden was de zon weer doorgebroken tijdens de Trophy of the Dunes op Circuitpark Zandvoort, waar de deelnemers van de Supersport, de Sport I en Sport II divisies zich klaarmaken voor de start van hun eerste race van dit weekend. Op een opdrogende baan gingen alle 30 bolides van start en op weg naar de Tarzanbocht waar ze allen goed doorheen weten te komen.

Al in de eerste ronde gebeurde er veel. Zo spinde Nico van Vliet waardoor hij veel posities verliest. Helmert van der Slik gaat hard van start en loopt direct enkele seconden uit op Bert van der Zweerde en Koen Bogaerts. Vanuit de pits is Dennis Retera gestart, al slalommend tussen de langzamere deelnemers door weet hij al na enkel ronden naar de zeventiende plek te rijden. De gebroeders Monster hebben een mindere start en weten in het begin van de race de snelheid niet te vinden. Zij hadden op hun achterwielen intermediates gemonteerd maar dit bleek op een opdrogende baan niet de juiste keuze.

120922_trophyrace3

Na een klein kwartiertje moet helaas Robbert Bijl de pits opzoeken met problemen. Terwijl de baan steeds droger wordt loopt Bert van der Zweerde in op de leider. Van der Zweerde noteerde tijden die tot 2 seconden sneller zijn. Helaas komt het niet tot een mooi gevecht omdat Helmert Jan van der Slik zijn auto rokend stil moet zetten. Hierdoor neemt Bert van der Zweerde de leiding in de race over.

Na het sluiten van de pitwindow is het Ted van Vliet aan de leiding, terwijl daarachter Peter Hoevenaars de achtervolging heeft ingezet. Op de derde positie rijdt Pieter van Soelen. Stephane Kox, weet zich stand te houden en rijdt inmiddels op de zevende positie.

Peter Hoevenaars weet Ted van Vliet te verschalken, en ook Pieter van Soelen weet hem voorbij te steken. Ook de gebroeders Monster lijken na hun pitstop de snelheid te hebben gevonden en zijn de snelsten van het veld. Ze hebben een flinke achterstand, maar doen hun uitsterste best om naar het podium toe te rijden.

120922_trophyrace4

Met nog minder dan een kwartier te gaan bouwt de spanning op aan kop. Pieter van Soelen weet Peter Hoevenaars te verschalken en ook weet Monster een plekje op te schuiven. Een safety car situatie, die ontstond omdat Leon Zappeij met een afgebroken wiel op de baan stond, laat het veld weer hergroeperen. Met nog maar 4 minuten te gaan komt deze weer binnen en is er nog net tijd voor een paar ronden actie.

Pieter van Soelen weet bij de herstart de leiding te behouden terwijl Monster naar de tweede positie weet te rijden, Peter Hoevenaars valt hierdoor terug naar de derde plek. Stephane weet nog een plek te winnen en rijdt inmiddels al op een zesde positie. Na nog een paar spannende minuten vol met actie zijn het Koen Bogaerts en Pieter van Soelen die de winst weten te pakken, knap gevolgd door de gebroeders Monster. De laatste podiumplaats wordt in beslag genomen door Peter Hoevenaars.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet