Formido Swift Cup

Swift Cup: David Verzijlbergen strijdt en wint

480_podium_6917

David Verzijlbergen heeft de eerste van drie Formido Swift Cup wedstrijden tijdens de Trophy of the Dunes op zijn naam geschreven. De winnaar kreeg de zege allerminst cadeau want Verzijlbergen werd de hele race op de huid gezeten door Jeffrey Rademaker en Tommy van Erp waarbij de eerste twee zelfs een keer een halve ronde naast elkaar reden en elkaars deurkrukken allerminst schuwden. Met achter de topdrie ook een mooie strijd om de plaatsen vier tot en met negen was de eerste Formido Swift Cup wedstrijd het aankijken meer dan waard.

Tekst: Remco Scheelings
Foto'ds: Chris Schotanus, Justin van Densen, Bart Buijs en Co van der Gragt

480_david_blij_0337
David Verzijlbergen heeft er zin in.

Na de kwalificatie van eerder vandaag mag David Verzijlbergen vanaf pole position vertrekken, gevolgd door Jeffrey Rademaker en Tommy van Erp en daarmee de topdrie uit het kampioenschap weer dicht bij elkaar.

480_crash_4_9615

Op vier had Benjamin van den Berg moeten staan, maar na zijn crash in de kwalificatie is zijn Swift zodanig zwaar beschadigd, dat de Harders Plaza-rijder verstek moet laten gaan. Jörg Obluda is daardoor opgeschoven naar vier en wordt gevolgd door Stefan Beelen, Alain Mossinkoff, Kim van den Berg, Youri Verswijveren, Gerard de Nooij en debutant Maurits Sandberg terwijl Jos Veldboer de rij sluit.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet