Formula Ford

Formule Ford: Vive la France en Romano de Ruit (lang)

 peret


Met twee prachtige en welverdiende overwinningen op TT Circuit Assen bewees Benoit Perret een absolute topper te zijn. In beide Van Uitert Formule Ford-races verwees de sympathieke Fransman de Nederlandse concurrentie naar het tweede plan. Vooral de race van zaterdag leverde om de plaatsen drie tot en met acht een schitterende strijd op. In de First Division toonde Romano de Ruit zijn klasse door twee keer de overwinning voor zich op te eisen. In de eerste wedstrijd deed de Van Uitert Geva-rijder dit na een prachtige inhaalrace. In de wedstrijd op zondag wist De Ruit als First Division-rijder zelfs in het spoor van overall-winnaar Perret te blijven.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Boudewijn Pieters en Tim Böhme


Met spanning werd uitgekeken naar de confrontatie op TT Circuit Assen. Voor rijders en teams is Circuit Park Zandvoort min of meer een thuisbaan waar al vele testkilometers zijn afgelegd en men nauwelijks voor verrassingen kan komen te staan. Assen wordt slechts sporadisch bezocht en zeker met de vernieuwde baan van dit jaar wist niemand waar hij precies aan toe was. Zou Michel Florie ook in Assen kunnen domineren of zouden nieuwkomers hier minder last hebben van hun gebrek aan baankennis en ervaring?

 ivan_de_rus


Zeer nieuw en jong
Ten opzichte van de Paasraces een tweetal, piepjonge, debutanten. Uit het verre Rusland de pas 15-jarige Ivan Lukashevich die met de eveneens nieuwe Spirit 2006 van Johns Racing zijn autosportdebuut beleefde.

 harkema


Bij Van Uitert Geva Racing een nieuw gezicht in de vorm van de 16-jarige Mathijs Harkema. Een jaar eerder dan gepland maakt deze kartkampioen zijn autosportdebuut. “Het is heel bizar maar een week of twee geleden was dit nog helemaal niet aan de orde. Eigenlijk had ik nu in Italië op de kart moeten zitten. Het team waar ik voor uit zou komen had mij echter vergeten in te schrijven voor het Europees Kampioenschap Formule A. Daarmee was het doel voor dit seizoen opeens verdwenen en hebben we besloten een jaar eerder dan gepland de overstap naar de autosport te maken. Na overleg en advies viel de keuze voor dit moment op de Formule Ford.” Zonder ooit een meter in de auto gereden te hebben moest Harkema op vrijdag eerst nog zijn race-examen afleggen om daarna aan de eerste vrije trainingen te kunnen meedoen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet