Supercar Challenge

Supercar Challenge: Wolf Nathan en Rick Abresch winnen eerste race op Monza


Van Elk probeerde uiteindelijk bij het insturen van de Parabolica om vlak achter Snel te zitten, maar dit liep niet goed af. Van Elk verkeek zich op het rempunt van Snel en raakte hierbij de kont van de Porsche. Snel vloog hierdoor hard van de baan en kwam na een touché met de vangrails tot stilstand. De Porsche van Snel liep hierbij veel schade op en ook Berry van Elk moest zijn auto met schade in de pitstraat parkeren.

120922_hoff

Hierdoor leek de eerste plaats in handen te komen van Alex van ’t Hoff, maar de Corvette-coureur kreeg te maken met een lekke band en moest zijn Corvette in de Prima Variante langs de baan stilzetten. De eerste plaats kwam hierdoor in handen van Rick Abresch, met daarachter Niels Bouwhuis.

120922_nathan

Abresch en Bouwhuis gaven bij de pitstops het stuur over aan Wolf Nathan en Jan Storm, maar zij lagen te ver uit elkaar om nog het gevecht met elkaar aan te kunnen gaan. Rick Abresch en Wolf Nathan wonnen hierdoor de race, voor Jan Storm en Niels Bouwhuis.

120922podium1

De race van de tweede groep stond in het teken van het gevecht tussen Daan Meijer en Marcel Norbart. Meijer kon in de beginfase van de race weglopen, maar Norbart kon na een paar ronden het tempo van de Porsche van Meijer goed pareren. Achter de twee koplopers lagen Dirk Schulz en Ronald van Loon op de posities drie en vier.

120922_meijer

De pitstops gooiden hier de klassering door elkaar. Marcel Norbart stopte namelijk zeer kort en had hierdoor na de pitstops een ruime voorsprong op achtervolger Daan Meijer. Voor Ronald van Loon verliepen de pitstops minder voorspoedig, want bij hem ging een steekas kapot.

120922_schultz

Meijer liep in de slotfase nog in op Marcel Norbart, maar de voorsprong van Norbart was groot genoeg om Meijer achter zich te laten. De Porsche-coureur had bovendien nog geluk, want in de uitloopronde ging zijn achterband lek. Dirk Schulz eindigde op de derde positie en mocht hierdoor ook het podium op Monza betreden.

120922_norbart


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet