Supercar Challenge

Supercar Challenge: Wolf Nathan en Rick Abresch winnen eerste race op Monza

193229dc30b0bb481698e0c66d1e4565

Corvette-coureurs Rick Abresch en Wolf Nathan hebben op Autodromo di Monza de zaterdagrace van de Supercar Challenge powered by Dunlop gewonnen. De race werd gekenmerkt door een crash tussen René Snel en Berry van Elk, die in de beginfase op de eerste twee posities lagen maar na een crash in de Parabolica de finish beiden niet zagen. Daarnaast kende de race nog meer uitvallers, waaronder Alex van ’t Hoff met een lekke band en Ronald van Loon met versnellingsbakproblemen. In de tweede groep ging de overwinning naar Marcel Norbart in de Seat Leon SuperCopa.

Tekst en foto's: Supercar Challenge

De Supercar Challenge rijdt op Monza de AvD 100 Meilen rennen, maar omdat zij alleen op zondag een race hebben was er in het tijdschema ook ruimte gemaakt voor een race op zaterdag. Aan deze race deden enkel de coureurs uit de Supercar Challenge mee.

120922_snel

René Snel had de beste start, en kon voor de eerste bocht al de eerste positie van polesitter Berry van Elk overnemen. Van Elk kon de tweede plaats wel behouden, en kon in de eerste ronde aanhaken bij koploper Snel. Achter dit tweetal rukten Rick Abresch en Alex van ’t Hoff snel op naar voren. Beide Corvettes waren te laat bij de startopstelling en moesten daardoor op plaats acht en negen starten, in plaats van hun vierde en vijfde startpositie.

Tussen beide Corvettes en koplopers Snel en Van Elk zat echter nog Niels Bouwhuis, die met de Storm-Tagpoint BMW Z4 GT3 snelle tijden reed en verschillende ronden beide Corvettes achter zich kon houden. Het gevecht om de eerste positie in de race was ondertussen ook erg spannend. Berry van Elk drong flink aan bij de Porsche van René Snel maar slaagde er in de eerste ronden niet in om aan Snel voorbij te gaan.

120922_storm

Snel kreeg na een paar ronden weer een beetje lucht omdat Berry van Elk eigenhandig spinde in de Seconda Variante. Van Elk kon wel meteen zijn weg vervolgen maar zag het gat met koploper Snel met meerdere seconden oplopen.

Van Elk ging er hierna goed voor zitten en kon ronde voor ronde weer naar René Snel toerijden. Achter Van Elk was Alex van ’t Hoff ondertussen voorbij gegaan aan Niels Bouwhuis in de Prima Variante. Van Elk zette ondertussen René Snel flink onder druk, maar die maakte zijn Porsche goed breed zodat Van Elk niet zomaar aan hem voorbij kon komen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet