Supercar Challenge

Supercar Challenge: Helmert Jan van der Slik oppermachtig tijdens kwalificatie Trophy of the Dunes


c316743b50b8796fa0a030474acbd943

Op een overwegend zonnig circuit Park Zandvoort werd vanmorgen de kwalificatie verreden voor de eerste race tijdens de Trophy of the Dunes. Al in de 2de ronde werdt de snelste tijd van de kwalificatie gereden door Helmert van der Slik/ Marcel ter Horst . Ondanks verwoede pogingen van de concurrentie bleek het onmogelijk om in de buurt te komen van deze toptijd. Pole position in de Sport I divisie ging naar Eric van den Munckhof, terwijl bij de Sport II divisie het duo Toon Rutgers/Jeremy Adams de eerste startpositie opeiste.


Tekst en foto's: Supercar Challenge

120923_kwtrophy2

Direct na de start van de kwalificatiesessie ging het veld volop aan de slag om een goede tijd neer te zetten. Helaas resulteerde dit al na een drietal minuten in code rood na een spin van de BMW 130i van John van der Voort/Priscella Speelman. Al in deze beginfase werdt de snelste tijd van de hele kwalificatiesessie gereden door Helmert Jan van der Slik/Marcel ter Horst. Deze tijd, al in de tweede ronde gereden, bleek aan het eind van de kwalificatie nog ruim anderhalve seconde sneller te zijn als de tweede tijd die genoteerd werd door Ted van de Vliet en Bert van der Zweerde. De derde plek werd gereden door de gebroeders Monster welke slechts enkele hondersten tekort kwamen op de nummer twee. Als vierde zijn het Koen Bogaerts/Pieter van Soelen die op hun beurt maar enkele hondersten tekort kwamen op de gebroeders Monster.

120923_kwtrophy3

In de Sport I divisie werdt ook volop geknokt voor een goede startpositie. Helaas voor John van der Voort/Pricella Speelman was de kwalificatie snel voorbij door een spin in hun eerste ronde waardoor ze geen tijd op de klok hebben kunnen zetten. Hievan werd geprofiteerd door Eric van den Munckhof die de pole position voor zich opeiste. Daarachter kwam Harold Wesselink net tekort voor de pole, maar zijn tijd was wel voldoende voor de tweede plek in deze klasse. Michael Verhagen weet in de sport I divisie als derde te kwalificeren. Wesley Caransa redt de top drie net niet en kwalificeert als vierde.

120923_kwtrophy4

Toon Rutgers/Jeremy Adams weten in de Sport II divisie de snelste tijd op de klok te zetten. De strijd om pole position was echter zeer spannen aangezien er tussen de pole en nummer twee slecht drie duizendste seconde verschil zit. Helaas voor Rob Nieman, bleef dit verschil hetzelfde waarmee hij zich als tweede kwalificeerde. Als derde weten Frank Bédorf en Machiel Kars zich te kwalificeren. Daarachter is het Kim Troeijen die net buiten de top drie eindigt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet