Superstars

Superstars: Giancarlo Fisichella maakt Superstars debuut in Vallelunga!

Oud F1-coureur Giancarlo maakt op 7 oktober zijn Superstars debuut op het Italiaanse Vallelunga in een Maserati Quatrroporte. Naar verwachting wordt zijn oud F1 teamgenoot Vitantonio Liuzzi zijn grootste tegenstander!

Tekst Willem J. Staat
Foto's  Superstars

fisichella-liuzzijpg
Bij de Superstars kijkt men nu al met spanning uit naar de match tussen de voormalige
Force India F1 Teangenoten Fisichella en Liuzzi.

Match Fisichella Liuzzi verwacht
Tijdens de Superstars wedstrijd op Vallelunga op 7 oktober a.s. zal Giancarlo Fisichella voor het Swiss Team zijn debuut maken in een Maserati Quatrroporte. Zijn voormalige teamgenoot Vitantonio Liuzzi zal één van zijn sterkste concurrenten zijn. Liuzzi staat op dit moment met zijn CAAL C63 AMG Mercedes aan de leiding van het kampioenschap. Ook Gianni Morbidelli die met zijn Audi RS twee races op Donington Park en Spa won, heeft nog titelkansen evenals Thomas Biagi met zijn Team Dinimac BMW M3.

Giancarlo Fisichella: “De Superstars zijn voor mij een nieuwe uitdaging. Maserati heeft vorig jaar in handen van Andrea Bertolini al bewezen te kunnen winnen. Het zou mij fantastisch zijn om direct vanaf de start competitief te zijn. Dit is werkelijk voor mij een unieke kans. Het racen op mijn thuiscircuit, amper op een steenworp afstand van mijn woning, motiveert mij om voor mijn vele vrienden en fans voor de overwinning te gaan.! Het zal niet gemakkelijk zijn want de Audi’s Mercedessen en BMW’s zijn nogal moeilijk te temmen!”

De komst van “Fisico” is een welkome aanwinst voor de Superstars, nadat eerder dit seizoen Christian Fittipaldi, Johnny Herbert, Mika Salo en Christian Klien aan de start verschenen. Ook de Indonesiër Ananda Mikkola wordt op Vallelunga aan de start verwacht. Vorig jaar werd de wedstrijd op Vallelunga door meer dan 28.000 mensen bezocht.


mika_salo
De Maserati Quatrroporte waarmee eerder Mika Salo,Christian Fittipaldi, Johny
Herbert en Christian Klien reden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet