Diversen

Diversen; Jordy Lievens zegt de Rotax Junioren vaarwel

jordy_lievens Jordy Lievens zet een nieuwe stap in zijn kart carrière. De snelle Belg kwam dit seizoen in actie in zowel het BMC als het BNL kampioenschap, toonde regelmatig zijn snelheid maar pech of onvoorziene omstandigheden stonden een goede eindklassering in de weg.

Tekst: Philippe De Roeck Foto’s: Michael Melis

Jordy Lievens sluit nu zijn Junior carrière af. “Na zes jaar in de Rotax klassen is het nu tijd voor verandering” aldus Lievens. Normaal kon Jordy Lievens volgend jaar de stap naar de Rotax Senioren zetten. “De Senioren zijn een erg mooie klasse maar ik heb er eerlijk niet zo veel zin in. Mijn doel is om in de autosport te geraken, zo snel mogelijk. Het leek ons dus een goed idee om de overstap van de automaten naar de schakel karts te maken.”

Van de Junioren naar de KZ2 is een grote stap. “De KZ2 is gewoon de beste voorbereiding op een verdere carrière. Afgelopen zaterdag ben ik gaan trainen in het Franse Ostricourt. Het was een enorm zware dag wat de fysiek betreft maar de ervaring is gewoon schitterend.”

Lievens trainde in een zes jaar oude kart maar dat maakt allemaal niet uit. “Het was mijn eerste keer in een KZ2 bom, dan moet je niet meteen het nieuwste van het nieuwste hebben. Het plan is om nu verder te trainen in de KZ2, we zeggen de Rotax Junioren dus definitief vaarwel.”

De tijden, afgelopen zaterdag in Ostricourt waren gezien de omstandigheden niet slecht en dat was ook Stefaan Carette opgevallen. “Vanaf nu werken we samen met hem. We kennen hem goed en hij heeft ook pakken ervaring in de KZ. Welk chassis het zal worden, daar zijn we nog niet uit. Voorlopig liggen Tony Kart of Kosmic in poleposition. Met deze chassis’ gaan we de komende weken uitvoerig testen.” De eerste wedstrijd zit er misschien al aan te komen in oktober, al is dat nog niet concreet. “We hebben het aanbod gekregen om mee te doen in de League van Frankrijk omdat het zeker niet slecht ging. We zijn nog ziet zeker of we hieraan gaan mee doen. We hopen zoveel mogelijk wedstrijden te rijden en ervaring op te doen om zo ver mogelijk te geraken, met de autosport als ultieme doel.”

“Ik wil graag ook mama en papa bedanken maar ook Stefaan Carette aan wie we tot nu toe erg veel gehad hebben”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet