V8 Supercars

V8 Supercars: Ryan Briscoe, Darren Turner en Peter Dumbreck tekenen bij TWR voor Gold Coast 600

TWR Holden heeft voor de Armor Gold Coast 600 haar definitieve line-up bekend gemaakt.

Tekst Willem J. Staat
Foto TWR Holden

v8_briscoe_2011
Ryan Briscoe keert bij TWR terug voor de Gold Coast 600.


TWR maakt Gold Coast 600 line-up bekend
Indycar-coureur Ryan Briscoe zal samen met Garth Tander in de #2 Holden een combinatie vormen. Darren Turner zal de #22 Holden Commodore samen met James Courtney bemannen en Peter Dumbreck bestuurt samen met Russell Ingall de #66 Holden Commodore.

Dumbreck is een goede bekende van Russell Ingall en James Courtney. Hij heeft in Engeland tegen Ingall geracet en tegen James Courtney in Japan. In 1993 bracht hij zelfs drie maanden in Australië als “backpacker” door en vierde de eindejaarsperiode zelfs aan de Gold Coast.

Peter Dumbreck: “Ik heb goede herinneringen aan de Gold Coast. Ik zie er naar uit om daar na bijna 20 jaar weer terug te keren. Prachtig dat ik Russell weer na 15 jaar kan ontmoeten. Ik ben erg verheugd om in de V8 Supercars te racen. Vorig jaar zag ik de wedstrijd op TV. Het was een fantastisch spektakel, close racing en de baan lijkt er schitterend uit te zien. Deze auto’s liggen mij aan het hart. Ze komen dicht bij de DTM en Super GT’s in de buurt.

“Ik heb ook gehoord dat ze moeilijk te besturen zijn. Ik maak mezelf dan ook geen illusies dat ik direct snel zal zijn. De pre-race test zal dan ook belangrijk zijn.

Darren Turner die dit jaar in het FIA World Endurance-kampioenschap uitkomt vormt samen met Garth Tander een combinatie. Darren Turner: “Ik ben blij dat ik naar de Gold Coast kan terugkeren. Als je eenmaal aan de V8’s geproefd hebt, dan wil je gewoon meer. Ik ben erg verheugd dat Walkinshaw Racing mij gevraagd heeft om opnieuw van hun team deel uit te mogen maken. Het is één van de meest professionele organisaties daar. V8 Supercars staat erom bekend dat er clean en eerlijk geracet wordt en om tussen de hoge gebouwen te mogen racen betekent wel dat dit een prachtig mooie lokatie is. Een evenement van wereldklasse.”

Ryan Briscoe keert voor de vierde maal bij HRT terug. In 2006 maakte hij zelfs zijn debuut in de V8 Supercar Enduros. In 2009 en 2010 reed hij samen met Will Davison(FPR) en vorig jaar samen met Garth Tander.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet