DTM

DTM: Nederlander Ernest Knoors zet nieuw BMW-team in DTM op

120919_dtm_knoors
Ernest Knoors, onlangs nog op Monza namens Ferrari in de Formule 1, binnenkort met BMW in de DTM

Dat BMW volgend jaar in de DTM het aantal teams uitbreidt van drie naar vier, was al een tijdlang een publiek geheim. De identiteit van het vierde team was echter nog steeds het onderwerp van veel speculaties. Het ROAL-team van Roberto Ravaglia werd genoemd, evenals het Vita4One-team van Michael Bartels. Maar uiteindelijk besloot BMW voor een andere opzet: het vierde BMW-team is een geheel nieuw opgezette operatie onder de naam MTEK. De plaats van vestiging is Garching bij München, bekend van de kartbaan aldaar en op een steenworp afstand van BMW Motorsport. Bij het nieuwe team is er echter ook een duidelijke Nederlandse inbreng, want de initiatiefnemer en eigenaar is een landgenoot: Ernest Knoors.

Tekst: René de Boer
Foto: Frits van Eldik

De 41-jarige Knoors, wonend in Den Haag en geboren in het Limburgse Grevenbicht, was de afgelopen 16 jaar actief in de Formule 1, het meest recent als verantwoordelijke voor de motoren van klantenteams bij de Scuderia Ferrari. Eerder werkte hij bij Cosworth en BMW. De DTM wordt voor Knoors een geheel nieuwe uitdaging. “Ik kijk er erg naar uit. Ik weet op welk hoog niveau er in de DTM wordt gewerkt en dat spreekt me erg aan”, aldus Knoors, die komend weekeinde in Singapore voor het laatst namens Ferrari in de Formule 1 actief zal zijn. Daarna gaat hij zich richten op de samenstelling van zijn team en de voorbereiding op de inzet van de twee BMW’s M3 in de DTM van volgend jaar.

Rijders nog niet bekend
Hoewel de DTM voor Knoors een tot nu toe onbekend terrein is, heeft hij er alle vertrouwen in dat zijn project succesvol wordt. “Dit seizoen is al bewezen dat de BMW M3 DTM competitief is, en wij willen ertoe bijdragen dat de BMW-fans ook in 2013 regelmatig iets te vieren hebben.” Over de rijders is nog geen beslissing genomen. Onlangs kondigde BMW aan, twee jonge talenten binnenkort tijdens tests een kans te willen geven. Daarbij gaat het om de Belg Maxime Martin, telg uit de bekende racefamilie, die het momenteel erg goed doet in de Duitse ADAC GT Masters, en de Zwitserse GP2-rijder Fabio Leimer. Ook Marco Wittmann, die al de status van testrijder bij BMW heeft, mag opnieuw aan de bak.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet