Porsche Cups

Porsche Cups: Tweevoudig Porsche Super Cup kampioen Jeroen Bleekemolen start op Bathurst!

Jeroen Bleekemolen zal niet alleen met de Porsche RS Spyder een demo op Bathurst verzorgen. Hij zal tevens datzelfde weekend aan de start komen in de Australische Porsche City Index Carrera Cup voorafgaande aan de Bathurst 1000!

Tekst Willem J. Staat
Foto Porsche Australia

tyreplus_porsche
De TyrePlus Porsche waarmee Jeroen Bleekemolen aan de Australische Porsche Cup
wedstrijd op Mount Panorama zal deelnemen.

Jeroen Bleekemolen start in Australische Porsche Carrera Cup
Jeroen Bleekemolen komt dit seizoen voor de tweede maal op Mount Panorama in actie. Eerder dit seizoen reed hij tijdens de Bathurst 12 Hours, waar hij als tweede eindigde. Bleekemolen won tweemaal de Porsche Mobil 1 Super Cup.

“Ik kan nauwelijks wachten om aan de TYREPLUS Porsche aan de Australische Carrera Cup deel te nemen. Ik denk dat de concurrentie erg zwaar zal zijn. Tegen veel coureurs op de grid heb ik al eerder gereden. Jonny Reid in A1GP, Craig Baird in de Porsche World Cup vorig jaar, en een aantal anderen in de Nieuw Zeelandse V8 Supertourers. De pace onder de koplopers zal erg competitief zijn.

In mijn carrière heb ik vele malen op Michelin banden gereden. Zevenmaal tijdens de 24U van Le Mans, waaronder een klasse-overwinning in 2008 en natuurlijk mijn twee Porsche Cup titels in 2008 en 2009, evenals in de A1 GP. Ik weet dan ook welk performance voordeel zij kunnen opleveren. Het is fantastisch om Michelin en hun handelspartner TYREPLUS aan boord te hebben voor de Bathurst Carrera Cup-wedstrijd in oktober” zegt Jeroen.

Jeroen verwacht tussen de Australische Porsche Cup wedstrijd en de RS Spyder demo van een prachtig weekend te kunnen genieten.

Thierry Martin Managing Director van Michelin Australia verklaarde dat de Australische Porsche Cup een uitstekend platform biedt om het TYREPLUS-merk te promoten.

Thierry Martin: “Jeroen beschikt over een lange geschiedenis met Michelin, waaronder een klasse-overwinning op Le Mans twee achtereenvolgende Supercup-kampioenschappen. Ik wens Jeroen succes en verwacht hem in de TYREPLUS Porsche aan de kop van het veld te zien!”

Tevens komt Jeroen Bleekemolen zoals bekend tijdens de Armor All Gold Coast 600 samen met Shane van Gisbergen in de #9 SBR Racing V8 Supercar uit. Ook neemt hij dit jaar deel aan NZ V8 Super Tourers Endurance Series.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet