GT

Div: Sport kort: Spannende titelstrijd in ADAC Formule Masters en ATS Formule 3

480_adac_fm_kirchhofer

De Formule ADAC Masters reed drie races op de Nürburgring en waar Gustav Malja simpel op de titel leek af te racen heeft Marvin Kirchhöfer met twee zeges en een tweede plaats de strijd weer volledig open gegooid. De Zweed gaat nog steeds aan de leiding, maar met nog één evenement te gaan op Hockenheim bedraagt zijn voorsprong nog maar een schamele 2 punten.

Kirchhöfer won de eerste twee races op de Nürburgring overtuigend en reed in de derde race vanaf P8 naar de tweede positie achter Hendrik Grapp. Malja reed in alledrie de races de snelste raceronde, werd in race 1 derde, in race 2 tweede en in de 3e race leverde een tijdstraf voor inhalen onder geel hem een 7e in plaats van een 3e plek op. Hij zag daardoor zijn comfortabele voorsprong in het klassement gereduceerd van 25 tot slechts 2 punten.

Dat betekent dat de drie laatste races op Hockenheim (28-30 september) extreem spannend gaan worden. Zowel Kirchhöfer als Malja zullen tot het randje moeten gaan om de Formule ADAC Masters-titel voor zich op te kunnen eisen.

Beitske Visser kon door haar gebroken hand niet meedoen op de Nürburgring. Indy Dontje reed twee sterke races, in de eerste race werd de Nederlander 6e en in de tweede race 4e. In de derde race finishte hij als elfde.

480_adac_fm_dontje
Dontje staat in het klassement nu op een nette 9e plek.

Hoewel de kampioen bij de coureurs nog niet bekend is, is de strijd om de titel bij de constructeurs al gestreden. Lotus heeft 117 punten voorsprong op Mücke Motrosprot en is niet meer te achterhalen.

Tussenstand kampioenschap Formulel ADAC Masters
1. Gustav Malja 266
2. Marvin Kirchhöfer 264
3. Jason Kremer 181
4. Jeffrey Schmidt 159
5. Alessio Picariello 145
6. Thomas Jäger 125
9. Indy Dontje 89
11. Beitske Visser 88

480_ats_f3_nurburgring

ATS Formule 3
Ook in de ATS Formule 3 stonder er op de Nürburgring drie races op de agenda. Tom Blomqvist was de grote man op de Nürburgring, hij won twee races terwijl Rene Binder de andere race op zijn naam schreef. Dennis van de Laar zag in zijn drie races een stijgende lijn. De Zandvoorter reed in de eerste race naar een tiende positie, in de tweede werd hij achtste en in de laatste race zevende. In het algemeen klassement staat hij op een negende positie en in het rookie klassement vijfde.

De tweede race begon spectaculair door een flinke crash, waarbij de Dallara van kampioenschapsleider Jimmy Eriksson het luchtruim koos en na een korte vlucht landde op de auto van de winnaar van de eerste race, Tom Blomqvist. Gelukkig konden beide coureurs ongedeerd uit hun bolides komen, maar voor beiden was de race voorbij.
Met nog drie races te gaan op Hockenheim (net als de ADAC Formule Masters op 28-30 september) leidt Jimmy Eriksson met een comfortabele voorsprong van 72 punten op rookie Lucas Auer. Aangezien een zege in de ATS Formule 3 maar liefst 25 punten oplevert en er ook nog maximaal negen punten voor poleposition en snelste raceronde worden gegeven is de Zweed dus nog niet zeker van het behalen van de titel.

480_ats_f3_race3

Tussenstand kampioenschap ATS Formule 3
1. Jimmy Eriksson / SWE 340
2. Lucas Auer / AUT 268
3. Kimiya Sato / JPN 245
4. Mitchell Gilbert / AUS 245
5. Tom Blomqvist / GBR 222
6. Rene Binder / AUT 179
9. Dennis van de Laar / NED 91

Tussenstand Rookie klassement
1. Lucas Auer / AUT 369
2. Mitchell Gilbert / AUS 350
3. Artem Markelov / RUS
4. Luca Stolz / GER 232
5. Dennis van de Laar / NED 195

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet