Chrono NK 4-takt

Kartingevents: Onverwachts perfecte omstandigheden bij NK 4-takt Sprint Emmen


img_4048_195

WF Junioren
Net als alle andere klassen hebben de WF Junioren dit weekend een verlengde kwalificatietijd. Dit betekent dat de rijders meer en meer de mogelijkheid hebben om te laten zien wat ze in huis hebben. De kwalificatietijd die bovenaan het bord prijkt is die van Ray Renirie, die een snelle 45.968 seconden heeft gedaan over een ronde. De tweede positie is in handen van Niels Brugman met een tijd van 46.083 seconden. De derde tijd is voor Kirstin Heikoop met 46.370 seconden.

Tweestrijd
Ondanks dat Renirie de beste kaarten in handen heeft, komt hij slecht weg bij de start van de eerste manche. Hij valt terug en de andere rijders omsluiten hem. Uiteindelijk weet hij als tweede de eerste bocht uit te komen, maar moet daarmee wel Niels Brugman voor zich dulden. Achter hem rijden Kirstin Heikoop en Charles de Klein. Renirie zet direct de aanval in om de eerste positie weer te veroveren. Brugman moet daarom vanaf de eerste ronde op zijn tellen passen. Als Brugman een slordige bochtencombinatie aflevert, ziet Renirie gelijk mogelijkheden om in te halen. Brugman gooit echter op het allerlaatste moment de deur dicht en behoudt zijn positie. In de eerste race gaat de strijd tussen Brugman en Renirie. Heikoop rijdt op de derde positie maar speelt geen belangrijke rol in de openingsfase van de race. Renirie heeft moeite om het tempo van Brugman te kunnen volgen. Renirie creëert nog enkele kansen op het rechte stuk bij de start/finish, maar het lukt hem niet om Brugman te passeren. Hiermee is de schikking van de race gedaan. Bij het vallen van de vlag passeert Brugman als winnaar, met achter hem Renirie. De derde positie wordt vervuld door Heikoop, die vrijwel geen druk heeft ervaren deze manche.

Toch Renirie
De start van de tweede race staat in het teken van Niels Brugman en Ray Renirie. Brugman geniet hier van de beste startpositie en verzilvert deze met de leidende positie als het veld de eerste bocht door knalt. Ray Renirie sluit aan en deze kemphanen geven het tempo aan. In deze openingsfase van de race kan Renirie de druk dermate opvoeren dat hij een ruimte kan creëren om te passeren. Brugman blijft echter in de buurt en schroeft zijn tempo op. Dat doet Renirie eveneens, waardoor een gat ontstaat tussen hen en de rest van het veld. Een erg spannende openingsfase. Brugman moet halverwege de race hard pushen om Renirie bij te houden en slaagt daar jammer genoeg niet in. Renirie weet een klein gat te creëren. Hiermee raken de eerste vier rijders van elkaar verwijderd, waardoor de spanning uit de wedstrijd vloeit. In de laatste ronden komt deze weer terug. Brugman weet met hernieuwde intensiteit de druk op te voeren bij Renirie, maar die weet dit te weerstaan. Als de vlag valt is Renirie de eerste die passeert. Brugman komt drie tienden van een seconde later over de finish. De derde plaats is wederom voor Kirstin Heikoop.

Dagklassement
Het dagklassement ziet er als volgt uit: Ray Renirie bovenaan met drieënzestig punten. Niels Brugman eveneens met drieënzestig punten, maar met een minder goed kwalificatieresultaat. De laatste podiumplaats is voor Kirstin Heikoop met zesenvijftig punten.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet