Diversen

Div: Zege voor Saab maar Polestar Volvo wint TTA merkentitel

Saab-coureur Linus Ohlsson behaalde afgelopen weekend in het Zweedse TTA-kampioenschap in de gloednieuwe Tierp Arena zijn tweede seizoenszege en houdt het rijderskampioenschap nog volledig open. Polestar Volvo won het team- en merkenkampioenschap.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s TTA

tta_ekblom_tierp_arena

Eerste TTA titel voor Volvo
Polestar Volvo-coureur Frederik Ekblom werd als tweede geklasseerd nadat Jocke Mangs de gridprocedure niet respecteerde en vervolgens de zwarte vlag negeerde.

Ekblom: “Het was fantastisch om vanaf een zesde plek als tweede te eindigen. In principe wilde ik winnen maar voor deze baan beschikken wij absoluut niet over de juiste auto. Maar het was erg prettig om de team-en merkentitel binnen te halen. Iedereen heeft binnen het team uitstekend werk verricht. Wij kunnen de champagne voor het rijderskampioenschap helaas nog niet ontkurken. Wij moeten nog eventjes tot Gothenburg met de Grand Slam wachten”

Voor de finale van de TTA Racing Leaque in de Gothenburg City Arena over veertien dagen heeft Ekblom een voorsprong van 29 punten op Saab-coureur Linus Ohlsson. Ohlsson moet de wedstrijd winnen, pole behalen en de snelste ronde op zijn naam schrijven. En alleen indien Ekblom daarbij nog uitvalt, maakt hij kans op de titel.

start_tta_tierp_arena
Citroën Polesitter Jocke Mangs komt goed weg maar werd door een fout van
het team en hemzelf gediskwalificeerd.


Ohlsson wint op Tierp Arena
Op de Zweedse Tierp Arena reed Ohlsson afgelopen weekend een foutloze wedstrijd. “Ik had de wedstrijd geheel onder controle en kon Mangs passeren toen hij op het eind van de wedstrijd een foutje maakte” aldus Ohlsson. Brovallen Citroën-coureur Jocke Mangs werd door de organisatie gediskwalificeerd maar het deerde hem en zijn team weinig. Op de grid bleef zijn auto namelijk te lang op de airjacks staan.

Jocke Mangs: “Het zou beter geweest zijn om het team i.p.v. de rijder te bestraffen. Ik ga nog niet eens voor het kampioenschap. Het kan mij weinig schelen. Het was één van mijn betere wedstrijddagen. Ik was snel tijdens, testen en behaalde tijdens de kwalificatie de pole. Voor 97% van de wedstrijdafstand was het fantastisch.”

tta_ohlsson_tierp_arena
Winnaar Linus Ohlsson heeft nog titelkansen.

Uitslag
1 Linus Ohlsson Saab 9-3 31 ronden
2 Fredrik Ekblom Volvo S60 +2.910 secs.
3 Fredrik Larsson BMW SR +3.891 secs.
4 Thed Björk Volvo S60 +5.818 secs.
5 Mattias Andersson Saab 9-3 +21.508 secs.
6 Tommy Rustad Volvo S60 +21.994 secs.
7 Robin Rudholm Saab 9-3 +23.843 secs.
8 Robert Dahlgren Volvo S60 +34.759 secs.
9 Viktor Hallrup Citroën C5 +39.707 secs.
10 Martin Öhlin BMW SR +2 ronden


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet