Sportscars

Div: Jeroen Bleekemolen geeft Porsche demo voorafgaande aan Bathurst 1000

Jeroen Bleekemolen zal voorafgaande aan de 50e editie van de Bathurst 1000 op 6 oktober a.s. een demo verzorgen met de fameuze Porsche RS Spyder.

Tekst Willem J. Staat
Foto  Porsche/JB

porsche_rs_spyder_1

Porsche demo voor Jeroen Bleekemolen op Bathurst
Voorafgaande aan de 50e editie van de Bathurst 1000 voor de V8 Supercars zal Jeroen Bleekemolen een demo verzorgen met de nu al legendarische Porsche RS Spyder. Dit alles in het kader van de comeback van Porsche op Le Mans in 2014. Tussen 2005 en 2006 nam #6 aan elf wedstrijden in de ALMS deel. Deze bolide won viermaal in de LMP2 klasse en eindigde nooit buiten de Top 3 in zijn klasse.

Jeroen Bleekemolen: “Het is een prachtkans om met de RS Spyder op Bathurst te rijden. Eén van de mooiste circuits ter wereld. De RS Spyder is zonder twijfel één van de grootste auto’s die ik ooit gereden heb. En vele coureurs uit het verleden zullen zeker hetzelfde beweren! Met deze gedachte in mijn achterhoofd is het rijden met een Porsche RS Spyder op Mount Panorama een surrealistische ervaring.

Eerder dit jaar heb ik in de 12 U van Bathurst gereden. Ik kan eerlijk zeggen dat het één van mijn favoriete circuits is. Het is totaal anders dan alle andere circuits die ik gereden heb. Ik ben er van overtuigd dat ik door veel coureurs dat weekend benijdt zal worden.”

Ryan Briscoe kwam in 2007 het volledige seizoen voor Team Penske met een RS Spyder uit en reed de laatste drie races voor het team in 2008. Briscoe won tweemaal de LMP2 klasse en behaalde twee overall overwinningen.

De #6 Spyder maakt deel uit van Porsche’s rijdende museum. Het project wordt begeleidt door museumambassadeur Klaus Bischof.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet