V8 Supercars

V8 Supercars: Lowndes/Luff winnen Sandown 500 Enduro. Negende achtereenvolgende zege Team Vodafone

Team Vodafone blijft onverslaanbaar. Voor de negende achtereenvolgende maal zegevierde Triple Eight Team Vodafone. Ditmaal zegevierde de combinatie Craig Lowndes/Warren Luff.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Team Vodafone, Holden, FPR, SBR

finish_sandown_team_vodafone
Craig Lowndes behaalt in Sandown zijn 87e V8 Supercar-overwinning.

87e V8 Supercar-overwinning voor Craig Lowndes
Triple Eight Team Vodafone behaalde afgelopen weekend op Sandown haar negende achtereenvolgende V8 Supercar-overwinning. Voor Craig Lowndes betekende het zijn 87e V8 Supercar-overwinning. Voor Warren Luff was het zijn allereerste V8 Supercarzege. De combinatie Jamie Whincup/Paul Dumbrell bezorgde met een derde plek Team Vodafone een tweede podiumklassering. Bij Team Vodafone startte de beide tweede rijders als eerste. Bij het ingaan van de 15e ronde had Luff drie plaatsen goedgemaakt en Dumbrell zelfs zeven. Op dat moment bevonden beide Team Vodafone Holdens zich in derde en twaalfde positie. Daardoor besloot men bij Team Vodafone een dubbele stint te laten afwerken en na twee korte stops bevond Luff en Dumbrell zich resp. in tweede en derde positie.

Een foutje van Jamie Whincup in de 140e ronde bracht Craig Lowndes definitief aan de leiding. Met nog amper drie ronden te gaan moest Whincup ook zijn tweede plek aan FPR-coureur Mark Winterbottom prijsgeven. In Turn 9 ging Winterbottom aan de Holden voorbij en verwees Whincup definitief naar de tweede plek terug.

2012_frosty_sandown
Frosty zorgt op Sandown met twee wielen en een magistrale uitremmanoeuvre
voor voldoende spektakel.

FPR Tevreden
De FPR Ford Falcon van de combinatie Mark Winterbottom/Steven Richard had zich tijdens de kwalificatiewedstrijd als 15e geklasseerd. Door een prachtige openingsstint van Steven Richards won de combinatie veel terrein. Mark Winterbottom: “Steven deed het uitstekend en wist terrein te winnen. Persoonlijk zie ik geen problemen met het uitremmen van Jamie Whincup. Het was keihard maar legitiem. Aan de andere kant denk ik dat hij hetzelfde gedaan zou hebben.Wij gaan nu richting Bathurst met de wetenschap dat we met onze rijderscombinatie en auto over een uitstekend pakket beschikken.” De FPR Ford’s van Reynolds/Canto en Davison/McIntyre eindigden resp. als zesde en zeventiende.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet