Algemeen

Dragracing: Eerste winst Langdon, crash Gray

charlotte2_langdon_p

Shawn Langdon heeft de eerste Countdown to the Championship-wedstrijd van de NHRA Full Throttle Drag Racing Series op zijn naam geschreven. Voor de Al-Anabi-piloot was het de eerste overwinning uit zijn nu vierjarige Top Fuel-carrière. Ron Capps was opnieuw de sterkste bij de Funny Cars, terwijl Jason Line en Leah Pruett de winst grepen in de Pro Stock en Pro Modified klassen. Bij de Pro Stockers maakte Shane Gray een paar angstige momenten door toen hij op topsnelheid kort voor het passeren van de finishlijn uit het rechte spoor raakte en de controle over zijn Camaro verloor. De zoon van Funny Car-piloot Johnny Gray kon ondanks de forse buiteling ongedeerd uitstappen.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: NHRA, Remco Scheelings

De 18de wedstrijd in de NHRA Full Throttle Drag Racing Series werd verreden op zMAX Dragway in Charlotte en was de eerste van de zes wedstrijden omvattende Countdown to the Championship waarin de toptien van het klassement strijdt om de titel.

charlotte2_langdon_c
Shawn Langdon

Precies op tijd
Het lijkt erop dat Alan Johnson, teambaas van Al-Anabi Racing van Sjeik Khalid Al Thani, zijn zaakjes zoals altijd precies op tijd weer voor elkaar heeft. Na de titel vorig jaar van Del Worsham had plaatsvervanger Shawn Langdon dit jaar nog geen wedstrijd gewonnen. Vorige week werd op Indy de eerste kwalificatiepositie behaald en in Charlotte herhaalde de Al-Anabi-rijder dit kunststukje. In de eliminaties was Langdon onder andere Brandon Bernstein (halve finale) te snel af en wist vervolgens met een zege in de finale op Tony Schumacher de wedstrijd op zijn naam te schrijven. Voor Langdon was het na drie seizoenen voor Morgan Lucas Racing en één seizoen Al-Anabi Racing zijn eerste zege in 87 races. Met zijn overwinning klom Langdon van de zevende naar de derde plaats in de tussenstand.

charlotte2_schu
Tony Schumacher

Ook Tony Schumacher lijkt op het juiste moment de vorm te pakken te hebben. De U.S. Army-rijder won vorige week Indy en nam met zijn runner-up positie in Charlotte de leiding in de tussenstand over van teamgenoot Antron Brown, die al in de eerste eliminatieronde werd uitgeschakeld.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet