Sportscars

Sportscars: Winst voor Muscle Milk Pickett Racing op Virginia International Raceway

2012_vir_musclemilk_alms

Muscle Milk Pickett Racing heeft op de Virginia International Raceway de American Le Mans Series presented by Tequila Patrón VIR 240 gewonnen. Na een aantal pechgevallen op rij waren Klaus Graf en Lucas Luhr nu weer eens succesvol. Ook Jeroen Bleekemolen was op het 5,26km lange circuit succesvol en behaalde een tweede plaats in de GTC klasse.


Tekst: Marcel ten Caat
Foto: American Le Mans Series


Muscle Milk Pickett Racing op weg naar kampioenschap
Voor Graf en Luhr was er geen vuiltje aan de lucht. Het duo behaalde de pole position met hun HPD ARX-03a, zette de snelste tijd neer in de race (een nieuw ronderecord) en wist de concurrentie ver achter zich te laten. Halverwege de race had Klaus Graf het hele veld al op een ronde gezet en Lucas Luhr wist die voorsprong uiteindelijk uit te bouwen naar maar liefst drie ronden op de Dyson Racing Lola-Mazda van Chris Dyson, Guy Smith en Johnny Mowlem.

Door de overwinning van Muscle Milk Pickett Racing hoeven Lucas Luhr en Klaus Graf volgende maand op Road Atlanta alleen de finish te halen om de strijd in hun voordeel te beslissen.

2012_vir_level5_alms

Level 5 Motorsports wint in LMP2
In de LMP2 klasse was het voor de vijfde keer dit seizoen Level 5 Motorsports dat aan het langste eind trok. Scott Tucker en Christophe Bouchut, die achteraan waren gestart, wisten uiteindelijk de winst te pakken. Gedurende de hele race waren de twee Level 5 Motorsports HPD ARX-03b's in gevecht met de Conquest Endurance Morgan-Nissan van David Heinemeier Hansson en Martin Plowman. Na veel duw en trekwerk en de nodige straffen voor alle drie de kanshebbers in de LMP2 klasse was het uiteindelijk de auto met startnummer 055 die als eerste LMP2 auto en derde algemeen over de streep kwam. Conquest Endurance finishte als tweede en de tweede Level 5 van Ricardo Gonzalez, Luis Diaz en Scott Tucker als derde. Zij werden echter uit de uitslag gehaald nadat de auto na de race niet door de 'stall-test' kwam.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet