GT

GT: Overwinningen Alpina en Corvette op Nürburgring, titelstrijd nog volledig open

28-callaway-r2winner-brechtdecancq
Alessi en Keilwitz wonnen de tweede race en pakten de leiding in het kampioenschap

In de tweede race op zondagmiddag kon Maxime Martin zijn pole-position niet verzilveren en al snel keek de BMW ALPINA coureur tegen de achtervleugel van de Callaway Competition Corvette van Daniel Keilwitz aan. De Corvette, met daarin de door het Nederlandse APP Racing ontwikkelde APP GT3 LS3 6.2L motor, kon vervolgens snel een gat te slaan naar de BMW ALPINA en Keilwitz wist het verschil met Martin tot aan de pitstops op ongeveer twee seconden te houden.

Keilwitz kwam een ronde eerder dan Martin naar binnen voor zijn stop, maar zijn rivaal wisten de extra ronde niet in zijn voordeel beslissen en diens teamgenoot Lunardi sloot dan ook weer achter de Corvette aan. De Mercedes-Benz SLS AMG GT3 van Sebastian Asch en Maximilian Götz, die net voor de pit stops de derde plaats had overgenomen van de gebroeders Stuck, kon ook niet profiteren van de extra ronde en kwam op ruim een seconde achter de BMW Alpina weer terug op de baan in derde positie. Het drietal zou dichtbij elkaar blijven tot aan de finish, maar er werden geen posities meer gewisseld.

Verder naar achteren, op de 13e plaats na de pit stops, was Christian Engelhart druk bezig om zich een weg naar voren te vechten en al snel zat hij direct achter de Porsche van Swen Dolenc die op dat moment het laatste punt in handen had. Engelhart probeerde van alles om zijn Porsche naast die van Dolenc te krijgen, maar kreeg het niet voor elkaar. Uiteindelijk scoorde de Team Geyer & Weinig EDV / Schütz Motorsport coureur toch nog een punt omdat de DB Motorsport BMW Z4 GT3 van Simon Knap op vier ronden van het einde kapot ging.

Henry Zumbrink finishte uiteindelijk samen met Heinz-Harald Frentzen als zesde, terwijl Christiaan Frankenhout en teamgenoot Kenneth Heyer de wedstrijd als 13e eindigden.

Met nog 1 race weekeinde te gaan liggen Alessi en Keilwitz met 151 punten aan de leiding in het klassement. Engelhart staat met 144 punten tweede, gevolgd door Götz en Asch met 142 punten. Ook Maxime Martin en Dino Lunardi kunnen nog kampioen worden, het Belgisch-Franse duo heeft momenteel 133 punten. Over twee weken zullen we weten wie er op Hockenheim kampioen is geworden.