Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Da Costa wint dramatische tweede race op de Hungaroring

Een dramatische einde voor de tot dan toe onklopbare Kevin Magnussen die een halve ronde voor de finish zijn heftig rokende wagen aan de kant moest zetten. Antonio Felix Da Costa werd de lachende tweede en won de race voor Marco Sorensen en Will Stevens. Poleman Robin Frijns kwam niet weg bij de start en eindigde uiteindelijk als vijfde. Toch een prima weekend voor Frijns die zijn voorsprong op Jules Bianchi en Sam Bird in het klassement vergrootte.

_t8q9874

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto´s: Justin van Densen

Robin Frijns is ook in de tweede kwalificatie het snelst en mag vanaf pole de tweede race op de Hungaroring starten. Wederom staat Kevin Magnussen naast hem op de eerste rij. Naaste titelkandidaten Jules Bianchi en Sam Bird deden het stuk minder. Bianchi start vanaf een zevende startplaats en Sam Bird op een negende, nadat zijn team een motor hadden gewisseld.

Robin Frijns verprutst jammergenoeg zijn start en valt terug naar een zevende plaats. Magnussen pakt de kop voor Antonio Felix Da Costa en Will Stevens die vanaf een zesde plek prima gestart is. Ook een superstart voor Sam Bird die al op een vierde plaats is beland. Frijns pakt een plaats ten koste van Arthur Pic en is nu op weg naar Marco Sorensen.

_t8q9391

Koploper Kevin Magnussen rijdt een aantal snelste ronden en vergroot zijn voorsprong. Een aantal rijders bezoeken al de pits voor hun verplichtte bandenwissel. Van de favorieten is Sam Bird de eerste die de pits bezoekt. Ook Frijns bezoekt de pits maar verliest een plaats aan Pic en heeft nu een hevig aandringende Alexander Rossi op zijn staart.

Na alle pitstops behoudt Magnussen de leiding voor Antonio Felix Da Costa en Marco Sorensen. Will Stevens ligt vierde voor Sam Bird en Arthur Pic. Kevin Korjus komt na zijn pitstop naast Robin Frijns de baan op, die hardhandig zijn positie met succes verdedigd voor de zevende plaats. Door deze actie waarbij de twee auto’s in elkaar haken en licht met elkaar in aanraking komen wordt Alexander Rossi buiten de baan gedrukt en verliest tijd maar geen positie. Op een tiende plaats rijdt Jules Bianchi een onopvallende wedstrijd.

In de slotfase weet Frijns zich te ontdoen van Korjus en Rossi en gaat de strijd aan met de voor hem racende Pic en Bird. Onder druk van Frijns spint Pic bijna van de baan en wordt buitenom verschalkt door onze landgenoot. Met nog drie ronden te gaan komt er rook uit de wagen van koploper Magnussen maar de Deen kan nog doorrijden. Met nog een halve ronde voor de finish kapt de wagen van de koploper ermee en moet De Deen zijn wagen onverdiend aan de kant zetten. Antonio Felix Da Costa wint nu de wedstrijd voor Sorensen en Stevens. Robin Frijns verliest maar weinig punten op Sam Bird die vierde wordt maar loopt verder uit op Jules Bianchi na zijn negende plaats. Met nog twee raceweekeinden en vier races is Frijns koploper met 166 punten. Bianchi is tweede met 142 punten voor derde man Sam Bird met 139. Het begint er goed uit te zien voor onze landgenoot maar de spanning blijft.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet