Diversen

Internationaal: Harry Webb en Sean Babbington dicht bij titel. DD2 strijd nog helemaal open

rgmmc_salbris_ben_cooper

Een belangrijke dag was aangebroken in Salbris. De heats moesten voor spektakel zorgen tijdens de laatste ronde van de Rotax Eurochallenge. In alle klassen zijn de prijzen nog te vergeven al slonken de kansen op de titel vandaag al voor enkele hoofdrolspelers.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto’s: Michael Melis

Harry Webb blijft een van de snelste mannen in de Rotax Junioren. Dat was vandaag niet anders want de snelle Britt won al zijn heats en start de prefinale van op poleposition. De weg naar de titel ligt helemaal open. Jan Jonck en Guan Yu Zhou starten als tweede en derde maar vormen geen bedreiging voor de titel. Lennert van Bogaert kwam als negende door en kent wederom een succesvolle ronde van dit kampioenschap. Fazio Franssen kwam mooi naar voren en werd 12e. Sam Schippers zette een teleurstellende 19e plaats om naar een 14e stek voor de prefinale.  Janneau Esmeijer zal alle zeilen moeten bijzetten om de titel nog te pakken, startend als 16e. Max Timmermans volgt op de voet op P17. Sven van der Slik werd 20e, Tom Meijer 24e. Boris Kolff zal zich via de second chance heats moeten plaatsen.

Sean Babbington kwam van een derde chrono voor de series naar voren gereden om overtuigend de pole te pakken voor de prefinale van morgen in de Rotax Senioren.  James Singleton moest een plaatsje toegeven en werd tweede, voor Pierce Lehane. Michael Cool werd sterk twaalfde ondanks een slechte serie waarin hij van de baan werd gezet. Teammaat Glen van Drogenbroek reed naar een veertiende startplek voor morgen. Ook Bas de Laat zat midden in het duw en trekwerk en werd 24e. Bryan Eerden kon zich niet rechtstreeks plaatsen voor de  prefinale maar start op pole in de second chance, morgen ochtend.

rgmmc_salbris

  De hoofdrol spelers van het DD2 veld stonden weer op P1 en P2 na de series van vandaag. Dat zijn uiteraard Xen de Ruwe en Mathias Detige. Ben Cooper werd derde maar ook Tom Dielissen liet aardig wat dingen zien door als vierde te eindigen. Chris Sterken en Erwin Montfoort werden negende en tiende. Igor Muhkin was de snelste Master voor Dennis Kroes en Christophe Adams. Chris Groen werd zesde.

Morgen staan de finales op het programma maar eerst moeten de rijders nog door de lastige prefinale waarin nog veel kan gebeuren.
Stay tuned !

 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet