Porsche Cups

Porsche Supercup: Zege voor David Saelens in Barcelona

Voormalig Marlboro Masters-winnaar David Saelens schreef in Barcelona de vierde manche van de Michelin Porsche Supercup op zijn naam. Patrick Huisman, die na de kwalificatie achteraan moest starten reed een superwedstrijd.

Tekst: Willem J. Staat.

 Start Barcelona

Fraai moment de start in Barcelona. Foto: Porsche

David Saelens domineert
Voormalig Marlboro Masters-winnaar David Saelens reed van start tot finish in de Michelin Porsche Supercup-race in Barcelona aan de leiding. Direct na de start verschalkte onze zuiderbuur de Oostenrijkse pole-sitter Richard Lietz, die door Saelens' teamgenoot Fabrice Walfisch bij de start werd aangetikt. Lietz moest een aanlopend spatbord in de pits laten herstellen en werd uiteindelijk nog als voorlaatste geklasseerd. Saelens werd uitstekend door zijn Franse teamgenoot Fabrice Walfisch afgeschermd, hoewel de Fransman zijn banden aan flarden gereden had, wist hij tot aan de finish weerstand te bieden tegen de aandringende Uwe Alzen en Richard Westbrook. In de slotfase wist Westbrook zijn Duitse tegenstander te verschalken en veroverde alsnog een welverdiende podiumplaats. De Brit Westbrook na afloop: "Die Alzen is gewoon een kei in de Porsche Supercup, die man kan gewoon gedachten lezen, maar met een beetje geluk kon ik hem toch inhalen."

Superrace Patrick Huisman.
Na de kwalificatie werden zowel Patrick Huisman als Alessandro Zampredi wegens een technisch dispuut naar de laatste startrij verbannen. Vanaf de allerlaatste startrij leverde Huisman een huzarenstukje, binnen vijf ronden had de Nederlander maar liefst achttien tegenstanders gepasseerd en vond vanaf de zevende plek aansluiting bij de koplopers. De beide Porsche Junioren Jan Seyffarth en Lance David Arnold verdedigden uitstekend hun vijfde en zesde positie, zodat de Nederlander met een zevende plek algemeen als eindresultaat genoegen moest nemen. Robert v.d. Berg eindigde als twaalfde. Roland Voerman, Dick Postel en Simon Frederiks eindigden respectievelijk als 19e, 20e en 21e. Sebastiaan Bleekemolen viel na een crash uit, terwijl teamgenoot Oliver Freymuth als 18e over de streep ging.

UITSLAG
1. David Saelens(B) 25.25.292.(152.591 km/u gem)
2, Fabrice Walfisch(F)
3. Richard Westbrook(GB)
4. Uwe Alzen(D)
5. Jan Seyffarth(D)
6. Lance David Arnold(D)
7. Patrick Huisman(NL)
8. Geoffrey Horion(B)
9. Alessandro Zampredi(I)
10.Oliver Maximin(F)

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet