24H Series

Div: Lapidus-McLaren aan de leiding halverwege 24H BARCELONA

120909_24hbcn_halverwege-mclaren
De McLaren rijdt halverwege de 24H BARCELONA riant aan de leiding

Halverwege de 24H BARCELONA leidt de Lapidus Racing-McLaren MP4-12C GT3 met de Nederlander Klaas Hummel en de Britten Adam Christodoulou, Phil Quaife en Tim Mullen met een riante voorsprong van niet minder dan twaalf ronden op de Auto Racing Club Bratislava-Porsche van Miro en Mato Konopka en onze landgenoten Jaap van Lagen, Ivo Breukers en Wolf Nathan. Op de derde plaats algemeen rijdt de Bonk Motorsport/Guttroff-Corvette, bestuurd door de Duitsers Tobias Guttroff, Joachim Kiesch, Jens Richter en Peter Bonk.

Tekst: René de Boer
Foto's: PR


De door Equipe Verschuur ingezette Las Moras Racing-Renault Mégane Trophy met Luc Braams, Duncan Huisman, Michael Munemann en Ronald Morien reed ook lange tijd in de top drie, maar een probleem met het stuurhuis in het tiende uur wierp het team terug naar de negende plaats. De tweede Renault van het team, bestuurd door Max Braams, Richard Kressner, Jurgen Edström en Alex van ’t Hoff verloor veel tijd door een kapotte temperatuursensor, maar is nog wel steeds in de race.

120909_24hbcn_halverwege-54
De 4PET by Las Moras Racing-BMW 123D leidt in de dieselklasse

Met de eveneens door Equipe Verschuur aan de start gebrachte BMW 123D van Hans Kuipers, Tom van de Mosselaar, Dries Zwienenberg en Liesette Braams leidt het 4PET by Las Moras Racing-team in de D1-dieselklasse. Ook de Lotus Evora GT4 van Cor Euser Racing (Hal Prewitt, Jim Briody, Henk van Zoest, Dirk Schulz, Alistar Mackinnon) doet het keurig: het vijftal rijdt op de achtste plaats overall en de tweede plaats in de SP3-klasse.

120909_24hbcn_halverwege_koeten
De YMOR/Bas Koeten Racing-BMW viel vanwege een kapot differentieel voortijdig uit

De BMW Z3 M Coupé van YMOR/Bas Koeten Racing, bestuurd door Martin van den Berge, Richard Budding en Simon Gras, leidde gedurende de eerste uren in de klasse A4, maar moest uiteindelijk de strijd staken doordat een tand van de pion was afgebroken. Een zoektocht naar een nieuw differentieel, zelfs via de Spaanse variant van Marktplaats, leverde niet het gewenste resultaat op.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet