Supercar Challenge

Supercar Challenge: Dubbelzege voor Pieter van Soelen en Koen Bogaerts op Zolder

02_zolder_race2_bogaerts

Pieter van Soelen en Koen Bogaerts hebben in het raceweekend van de Supercar Challenge powered by Dunlop in het voorprogramma van de 24 Hours of Zolder een dubbele overwinning gescoord. Nadat het duo tijdens de eerste race op donderdag al de overwinning pakte deden ze dat ook in de race op zaterdag. Bogaerts en Van Soelen eindigden voor het duo Stox/De Vries en Bob Herber, die tweede en derde werden. De race van de Sport I-divisie was een ware slijtageslag. Uiteindelijk werd hier Marcel van Berlo eerste, voor teamgenoot Eric van den Munckhof en de Oekraïners Shabazov en Kramerenko. In de Sport II-divisie ging de overwinning na een spannende strijd naar Rob Nieman voor teamgenoten Frank Bédorf en Machiel Kars. Kim Troeijen eindigde hier op de derde positie.

Klik hier om de race online terug te kijken

De Supercar Challenge powered by Dunlop was dit weekend actief op Circuit Zolder, waar het onderdeel was van het voorprogramma van de 24 Hours of Zolder. Na de eerste race op donderdagavond vond de tweede race van het weekend plaats op zaterdagmiddag. De regenbanden hoefden ditmaal niet gebruikt te worden, want met een stralende zon en 25 graden was het schitterend weer.

Bij de start van de race was het Koen Bogaerts die op de eerste positie door de eerste linkse ging. Hierna was het Helmert Jan van der Slik die snel onderweg was. De bestuurder van de Speedtec Zilhouette kon in de tweede en derde bocht meerdere deelnemers buitenom inhalen en pakte zo de tweede positie in de race.

Hierna zette Van der Slik koploper Koen Bogaerts meteen onder druk. De Speedtec-coureur slaagde er in om achterop het circuit de BMW van Bogaerts in te halen en pakte daarmee al in de eerste ronde de eerste plaats. Van der Slik kon hierna ronde na ronde een gaatje slaan richting Bogaerts, en Bogaerts kon op zijn beurt een gaatje slaan naar achtervolger Peter Hoevenaars.

De op de vierde positie liggende Peter Stox moest tot aan de pitstops alle zeilen bijzetten. De bestuurder van de BMW M3 GT4 stond flink onder druk van Luc de Cock, Bob Herber en Ferry Monster, maar hield goed stand waardoor zij niet aan de BMW voorbij konden komen.

03_zolder_race2_devries

Van der Slik en Van der Eijk leken bij het begin van de pitstops op rozen te zitten, ook omdat zij ten opzichte van hun concurrenten de minste resultaatseconden had. Toch verloor het duo tijdens de pitstops de eerste plaats, omdat Van der Slik een achterblijver had ingehaald onder geel. Dit kostte het duo een drive through, waardoor zij terugvielen tot de zesde positie. Niet veel later moest Van der Eijk de Speedtec Zilhouette zelfs aan de kant zetten, omdat de gaskabel naar de motor kapot was gegaan.

Ondertussen was Pieter van Soelen op de eerste positie komen te liggen, waarna een spannende strijd om de eerste plaats volgde. Peter Hoevenaars drong namelijk flink aan bij Van Soelen, in de hoop dat Van Soelen in een foutje werd gedwongen. Helaas duurde het spannende gevecht niet tot het einde van de race, omdat Hoevenaars zijn BMW met benzinedrukproblemen langs de kant van de baan stil moest zetten.

04_zolder_race2_herber

Achter dit tweetal lag Luc de Cock op een derde plaats, maar de Lotus-coureur kreeg een drive through omdat hij Sport II-coureur Frank Bédorf in de rondte had getikt. Door dit alles schoof André de Vries door naar de tweede positie, en kwam Bob Herber op de derde plaats te liggen. Deze klassering veranderde in de laatste ronden niet meer, waardoor Koen Bogaerts en Pieter van Soelen wederom op de eerste plaats eindigden. Peter Stox en André de Vries hadden dubbel feest. Zij eindigden niet alleen op de tweede plaats maar De Vries was bovendien ook jarig!

01_zolder_race2_berlo

De Sport I-divisie was onder de warme zon een ware slijtageslag. Evenals in de race op donderdag moest John van der Voort zijn BMW vroegtijdig in de pitstraat parkeren, ditmaal met een kapotte aandrijfas. Ook Eric van den Munckhof had het moeilijk, want bij hem haperde al vanaf het begin van de race de versnellingsbak.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet