Supercar Challenge

Supercar Challenge: Dubbelzege voor Pieter van Soelen en Koen Bogaerts op Zolder


Bij Michael Verhagen ging het in de beginfase van de race stukken beter. De Honda-coureur was begonnen op de vierde plaats in zijn divisie maar kon binnen een paar ronden al naar de eerste positie rijden. Verhagen liep hierna ronde voor ronde uit op achtervolger Marcel van Berlo, en leek dan ook op rozen te zitten.

09_zolder_race2_verhagen

Helaas voor Verhagen liet ook bij hem de techniek hem in de steek. “Voor ongeveer de achtste keer dit jaar ofzo is er een aandrijfas kapot gegaan. We hebben al een hele tijd andere assen besteld, maar die staan in backorder bij onze leverancier”, verklaarde Verhagen. “Afgelopen donderdag ging vijf minuten voor het einde een as kapot, en we hoopten dat we het nu een uur vol zouden houden. Helaas was het nu na een half uur al over.”

De eerste plaats kwam hierdoor weer in handen van Marcel van Berlo, die hierna eigenlijk rustig naar de overwinning kon rijden. Eric van den Munckhof reed namelijk nog wel rond, maar bij hem functioneerden alleen nog de derde en vierde versnelling. De rondetijden van Van den Munckhof waren dan ook veel langzamer dan die van Van Berlo. “Ja het ging niet echt snel maar ik dacht ik blijf maar rijden. Met al die uitvallers was er voor mij nog steeds kans op veel punten”, vertelde Van den Munckhof.

07_zolder_race2_podiumsport

Dat bleek na afloop ook te kloppen, want ondanks zijn technische problemen eindigde Van den Munckhof op de tweede plaats. Evenals in de race op donderdag ging de derde plaats naar de Oekraïners Shabazov en Kramerenko, die ditmaal wel op tijd op het podium bleken te zijn en door het dolle heen waren met hun resultaat.

In de Sport II-divisie had Machiel Kars een zeer goede start. De Clio-coureur ging in de eerste ronde meteen voorbij teamgenoot Rob Nieman en Lotus-coureur Toon Rutgers en pakte hiermee de eerste positie in de divisie over. Rutgers zette hierna meteen aan, maar vergaloppeerde zich in de Banchi-bocht en kwam hierdoor vast te staan in het grind.

06_zolder_race2_nieman

Achter de twee koplopers Kars en Nieman was hierna ook een zeer spannend gevecht. Kim Troeijen lag hier op de derde plaats, maar kreeg in haar kielzog Nico Been mee. Been probeerde uiteindelijk een inhaalactie in de eerste chicane, maar Troeijen stuurde in en Been kon haar niet meer ontwijken. Troeijen ging in de rondte en Nico Been kreeg voor dit incident een drive through penalty. Hierdoor kwam Peter Kox met zijn Mini op de derde positie komen te liggen.

05_zolder_race2_kars

Na de pitstops had Frank Bédorf een flinke voorsprong ten opzichte van zijn achtervolger Rob Nieman. Deze voorsprong verdween echter als sneeuw voor de zon toen Bédorf in de rondte werd getikt door Luc de Cock. Bédorf kon wel zijn eerste plaats behouden maar Rob Nieman sloot bij zijn teamgenoot aan.

08_zolder_race2_troeijen

Een spannend gevecht volgde, waarbij beide coureurs ronde na ronde bumper aan bumper over het circuit gingen. Bédorf hield lang stand, maar Rob Nieman kon in de voorlaatste ronde toch nog de eerste positie overnemen. Achter overwinnaar Nieman en het op de tweede positie geeindigde duo Kars/Bédorf eindigde Kim Troeijen uiteindelijk toch nog op de derde plaats. Zij was er in de slotfase nog in geslaagd om de op de derde plaats liggende Stéphane Kox in te halen.

Volledige uitslag van de race

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet