24H Series

Div: McLaren, Ferrari en Renault bepalen het tempo in beginfase 24H BARCELONA

120908_24hbcn_start
Start van de race met de Ferrari aan de leiding voor de McLaren

Bij stralende zonneschijn en een temperatuur van rond de 28 graden ging de 15e editie van de 24H BARCELONA om 12.00 uur vandaag van start op het Circuit de Catalunya. De Italiaan Maurizio Mediani profiteerde van zijn pole-position en nam de leiding met de Russian Bears Motorsport-Ferrari 458 Italia GT3 (#4, Miguel Toril/Dmitry Samorukov/Boris Rotenberg/Maurizio Mediani/Sergey Zlobin), maar al tijdens het eerste uur kwam hij onder druk van Tim Mullen met de Lapidus Racing-McLaren MP4-12C GT3 (#3, Klaas Hummel/Adam Christodoulou/Phil Quaife/Tim Mullen). Aan het begin van de 21e ronde plaatste Mullen een succesvolle aanval op Mediani en nam zo de leiding over. Vervolgens bleef de McLaren voor de rest van de eerste twee uur aan de kop van het veld, behalve tijdens de geplande pitstop. Na twee uur in de wedstrijd leidt Phil Quaife, die de McLaren overnam, met een voorsprong van 1:31 minuten op Miguel Toril, die Maurizio Mediani in de Ferrari afloste. De Las Moras Racing-Renault Mégane Trophy (#12, Luc Braams/Duncan Huisman/Michael Munemann/Ronald Morien), eerst bestuurd door Duncan Huisman en later door Ronald Morien, reed gedurende de eerste twee uur op de derde plaats algemeen en leidde de SP2-klasse.


Tekst en foto: PR

De nummer 5-Car Collection-Porsche 997 Cup (Daniel Allemann/Philipp Schnyder/Marco Zolin-Meyer/Dominique Lucas) leidt als vijfde algemeen in de Porsche 997-klasse. De best geklasseerde SP3-auto is de Team Partl Motorsport-BMW M3 GT4 (#20, Hermann Bock/Max Partl/Jörg Weidinger) op de zesde plaats algemeen. De Tischner Motorsport-BMW M3 E46 (#24, Michael Tischner, Ulrich Becker, Matthias Tischner, Marco Schelp) leidt als negende in de klasse A5. De Russian Bears Motorsport-SEAT Leon Supercopa (#32, Vyacheslav Maleev, Mikhail Maleev, Kirill Ladygin, Pol Rosell, Joan Vinyes) rijdt aan de leiding in de klasse A3T op de tiende plaats algemeen, een plaats voor de leider in de divisie A4, de YMOR/Bas Koeten Racing-BMW Z3 M Coupé (Martin van den Berge/Richard Budding/Simon Gras). Als leider in de klasse A2 rijdt de Besaplast Racing Team-MINI Cooper S (Franjo Kovac/Fredrik Lestrup/Thomas Tekaat/Ralf Eisenreich) momenteel op de 13e plaats in het algemeen klassement, terwijl de best geklasseerde auto met dieselmotor de 4PET by Las Motas Racing-BMW 123 (#54, Hans Kuipers/Tom v.d. Mosselaar/Dries Zwienenberg/Liesette Braams) is, die als leider in de D1-klasse op de 30e plaats in het algemeen klassement rijdt.

Gedurende het weekeinde zijn er live-timing en beelden vanaf het circuit via live.24hseries.com en regelmatige updates op Facebook (24HSERIES) en Twitter (@24HSERIES, de hashtag voor het weekeinde is #24HBCN). Op zaterdag 6 oktober om 21.30 uur zendt MOTORS TV een samenvatting van de 24H BARCELONA uit.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet