IndyCar

Indycar: Wederom Goud voor Alex Zanardi op Brands Hatch!

Voor de tweede maal deze week heeft Alex Zanardi op de Paralympics een gouden plak behaald.

Tekst Willem J. Staat
Foto: BMW Motorsport

alex_zanardi_p.o._bmw
Alex Zanardi zou wel weer eens terug kunnen keren naar BMW. Een aanbod van Chip Ganassi
om tijdens de 24U Daytona van een Superteam deel uit te maken houdt de Italiaan al
langer in beraad.

Wederom Goud voor Alex Zanardi
Tijdens een individuele tijdrit in de H4-klasse behaalde Alex vandaag op het circuit van Brands Hatch wederom een gouden medaille. De wedstrijd bestond uit een afstand van 64 km. ofwel 8 ronden rondom Brands Hatch. Zanardi versloeg de Zuid Afrikaan Ernst van Dyck en de Belg Wim Decleir. “Ik ben er trots op om op deze manier de wedstrijd in een Sprint te winnen” was het commentaar van Zanardi na afloop.

Oud Champcar-teamgenoot Jimmie Vasser en zijn voormalige teambaas Chip Ganassi zouden Zanardi graag in 2013 aan de start van de Indy 500 willen zien. Een aanbod om samen met Juan Pablo Montoya, Dario Franchitti en Scott Dixon voor het team van Chip Ganassi aan de 24U van Daytona 2013 deel te nemen houdt de Italiaan overigens al langer in beraad en lijkt ons realistischer.

Alez Zanardi: “Hoewel ik geen benen meer heb bewijst dit dat ik een volwaardige fietser ben. Ik ben blij dat ik een goede sprinter ben en alles tot het laatste kon bewaren en over zelfvertrouwen beschikte.

De wedstrijd verliep niet zoals verwacht. Ik dacht dat ik afstand kon nemen en kalm moest blijven. In de vierde ronde heb ik mijn concurrenten op de proef gesteld en begreep dat mijn tactiek niet werkte en alles tot het einde moest bewaren.

Heuvel op gebruikte ik om te rusten. De anderen haalden mij dan in. Maar ik als ik naar beneden ging pakte ik ze weer terug en behield mijn positie. Het was een zware wedstrijd maar ik verdeelde mijn energie uitstekend. Ik had gemakkelijk kunnen verliezen.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet