Supercar Challenge

Supercar Challenge: Sportieve revanche voor Pieter van Soelen en Koen Bogaerts op Circuit Zolder


Ook de strijd om de vierde positie was lang spannend. Helmert Jan van der Slik had bij de pitstops het stuur van Leo van der Eijk overgenomen en was met de Speedtec Zilhouette op de vierde plaats komen te liggen. Van der Slik stond echter onder zware druk van Peter Hoevenaars, die zijn BMW groot in de spiegel van Van der Slik toonde. Van der Slik hield lang stand maar kon in de slotfase niet voorkomen dat Hoevenaars toch nog de vierde plaats pakte. Kampioenschapleiders Robin en Ferry Monster kwamen door hun vele resultaatseconden niet verder dan de zevende plaats.

05_scc_zolder_r1_berlo

In de Sport I-divisie gebeurde er voor de start van de race al een hoop. Zo had Eric van de Munckhof een zeer moeizame dag. In de vrije training ging zijn auto al kapot, waardoor hij overstapte op zijn reservewagen en daarmee ook de kwalificatie reed. Ondertussen werd zijn echte auto echter wle gerepareerd, en dat kwam Marcel van Berlo na de kwalificatie goed uit. De motor van de Focus Sport van Van Berlo was namelijk kapot gegaan en omdat de auto van Van de Munckhof weer was gerepareerd kon hun nu in de tweede auto van Van de Munckhof gaan rijden.

Beide coureurs konden bij de start zelfs meteen de eerste twee posities in de race pakken, waarbij Van de Munckhof de koppositie pakte. Voor John van der Voort verliep de start van de race minder voorspoedig. “Vanaf de tweede ronde bleef het tussengas hangen, dus daar was niet mee te rijden”, verklaarde Van der Voort, die vroeg binnenkwam. De BMW-coureur kon nog wel zijn weg vervolgen maar kon een goede klassering verder vergeten.

06_scc_zolder_r1_munckhof

Michael Verhagen verging het ondertussen een stuk beter. De Honda-coureur had een goede beginfase en kon voor de pitstops zelfs de tweede positie van Marcel van Berlo overnemen. Achter de top drie waren het de Oekraïner Shabazov en Leon Zappeij die in gevecht waren voor de vierde positie.

07_scc_zolder_r1_ukraine

Van de Munckhof lag ondertussen solide op kop en behield ook na de pitstops de eerste plaats. Ook Michael Verhagen kon zijn positie behouden, maar voor hem ging het in de slotfase fout. De auto van Verhagen ging kapot waardoor Marcel van Berlo weer op de tweede plaats kwam te liggen. Uiteindelijk pakten de Oekraïners Shabazov en Kramerenko de derde positie, een uitslag waar zij zelf zo verrast door waren dat ze te laat waren voor de podiumceremonie.

In de Sport II-divisie was Toon Rutgers voorafgaand aan de race een paar posities teruggezet op de startopstelling, omdat na afloop van de kwalificatie bleek dat zijn Lotus niet conform reglement was. Rob Nieman mocht hierdoor vanaf de eerste positie beginnen, met daarachter Nico Been en Frank Bédorf.

08_scc_zolder_r1_nieman

Bédorf kon die derde positie na de start niet lang behouden, want hij ging in de rondte en zag Kim Troeijen en Toon Rutgers voorbijkomen. De top vier lag hierna rondenlang dicht bij elkaar, maar het was Lotus-coureur Rutgers die als een warm mes door de boter zich een weg naar voren baande. Rutgers kon voor de pitstops dan ook al de eerste positie pakken, met daarachter Rob Nieman, Nico Been en Kim Troeijen.

09_scc_zolder_r1_rutgers

Na de pitstops was Toon Rutgers verder bij zijn concurrenten weggereden en was daarachter Nico Been op de tweede plaats komen te liggen. Om die tweede plaats ontstond daarna een spannend gevecht tussen Nico Been, Kim Troeijen en Rob Nieman. Nieman drong flink aan bij Troeijen maar slaagde er de eerste ronden niet in om voorbij de Focus Sport van Troeijen te komen.

10_scc_zolder_r1_been

Nadat Nieman dat wel was gelukt zette hij meteen koers richting Nico Been. Been gaf zich niet zomaar gewonnen, maar kon uiteindelijk toch niet voorkomen dat Rob Nieman voorbijkwam. Wel pakte Been nog de derde plaats, achter overwinnaar Toon Rutgers en de op de tweede plaats geëindigde Rob Nieman.

Volledige uitslag van de race
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet