Belcar

Div: Nick Catsburg vervangt Maxime Martin tijdens 24U Zolder

4marcvdsbmw

Nick Catsburg zal komend weekeinde deelnemen aan de 24 Uur van Zolder. De 24-jarige coureur uit het Gelderse Voorthuizen vervangt bij Marc VDS Racing Team de geblesseerde Maxime Martin. Catsburg zal op het circuit van Zolder Bas Leinders, Markus Palttala en Henri Moser als teamgenoot krijgen op de BMW Z4 GT3. Marc VDS Racing Team is een van de favorieten voor de overwinning in de 24-uurs race.

Tekst & foto: Marcel ten Caat


Catsburg zou oorspronkelijk niet deelnemen aan de 24 Uur van Zolder, maar werd door het Belgische team gevraagd Maxime Martin te vervangen. Martin kwam tijdens een training ten val en brak daarbij een rib. Volgens de collega's van het Belgische Turbo Magazine had de Belgische coureur in principe deel kunnen nemen, maar besloot men met het oog op de nog resterende races in de Blancpain Endurance Series en de ADAC GT Masters geen risico te nemen en een vervanger op te roepen.

Voor Catsburg is de BMW Z4 GT3 geen onbekende. Vorig jaar reed Catsburg nog met een door DB Motorsport ingezette BMW in het FIA GT3 European Championship en dit seizoen bestuurde hij de Race Art BMW in de Blancpain Endurance Series. "Ik ben erg blij dat ik met Marc VDS Racing Team aan de 24 Uur van Zolder kan deelnemen dit weekeinde," liet Catsburg weten. "Het was een 'late call', maar ik zie er zeker naar uit om in België te rijden. Ik wens natuurlijk Maxime een voorspoedig herstel toe!"
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet