Supercar Challenge

Supercar Challenge: SC Powered by Dunlop zorgt mee voor voor autosportfeest tijdens 24U Zolder

Voor het eerst dit seizoen trekken de divisies Supersport, Sport 1 en Sport 2 van de Supercar Challenge Powered by Dunlop er alleen op uit. Het kampioenschap strijkt daarvoor neer op Circuit Zolder, met twee wedstrijden van 60 minuten: één donderdagavond en één zaterdagmiddag, beide uiteraard in aanloop naar de 24 Hours of Zolder. De wedstrijden van de Supersport, Sport 1 en Sport 2 waren tot dusver altijd spektakelstukken en dat zal ook nu weer niet anders zijn. De hamvraag is: zien we voor de tweede maal dit seizoen, na de zege van Luc de Cock in Zolder begin juli, een tweede algemene zege van een Belg?

Tekst en Foto's PR

dsc_zolder_1Tijdens de Zolder Superprix kon Luc de Cock in zijn schitterende Lotus 2/11 GT4 een eerste maal op het hoogste schavotje kruipen. Zijn Lotus houdt duidelijk van de omloop in Belgisch Limburg en de Brusselse ondernemer is dan ook klaar voor een tweede zege in het seizoen 2012.

In de Divisie Supersport is de strijd om de titel ondertussen in alle hevigheid losgebarsten. De Nederlandse broers en titelverdedigers Ferry en en Robin Monster tellen in hun Seat Leon Supercopa ondertussen 32 punten meer dan BMW-rijder Peter Hoevenaars, terwijl Koen Bogaerts en Pieter van Soelen, ook in een Beierse bolide, nog eens 8 punten meer achterstand tellen. Luc De Cock is de beste Belg op een zevende stek. Een gevaarlijke outsider op Zolder zal zonder meer Pierre-Yves Rosoux zijn. Hij deelt het stuur van een BMW 1 Reeks Silhouette S2 met Michael Damoiseaux.

“De Supercar Challenge spreekt meer en meer Belgen aan, want het zijn mooie races, met volle startvelden. Ik denk dat we met de BMW zeker een woordje gaan meespreken, zeker omdat we de piste in Zolder als onze broekzak kennen”, weet Pierre-Yves Rosoux.

dsc_zolder_2


Alle andere Belgen in de Divisie Supersport zitten aan het stuur van een Spaanse bolide. Jimmy Adriaenssens/David Nye, Jonas De Kimpe/Vincent Van Paemel en Chris Voet/Bart van de Broeck zijn uiteraard trouwe aanhangers van de Seat Leon Supercopa. In de opgesomde volgorde staan ze ook op de plaatsen twee, drie en vier in de Divisie Seat Leon Supercopa.

“Ik ben blij dat we onderling kunnen strijden, al zijn de broertjes Monster voorlopig iets te snel voor ons”, weet Jimmy Adriaenssens. “Ons doel is dan ook om met de wagens van Spork de zilveren en bronzen medailles mee naar Antwerpen te nemen.”

Leiders in Sport 1 en Sport 2 zijn respectievelijk John van der Voort en Priscilla Speelman in een BMW en Rob Nieman in een Renault Clio. In beide categorieën komen alsnog geen Belgen aan de start.

De wedstrijden van telkenmale één uur gaan van start donderavond om 18u40 en zaterdagmiddag om 12u25.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet