Formule 2

GP2: Race 2 - Viso wint vanaf pole, Piquet jr. leider in kampioenschap

Ernesto Viso heeft vanochtend zijn tweede GP2-overwinning van dit jaar gewonnen, In de sprintrace over 25 ronden kwam hij over de streep voor Nelson Piquet jr. en Alex Premat. De Venezolaan leidde van start tot finish en kwam geen moment in gevaar na in de eerste ronden een voorsprong van 2,5 seconden te hebben opgebouwd op Piquet. Morele winnaar van de race van gisteren, Lewis Hamilton, moest genoegen nemen met de vierde plaats.

Tekst: Rogier Thomasse

De tweede GP2-race van dit weekend in Barcelona had veel weg van een optocht, met weinig inhaalacties aan het front. Nadat Xandinho Negrão niet weg kwam van de grid, nam Nelson Piquet jr. de tweede plaats van zijn teamgenoot over om deze vast te houden tot de finish. Zijn marge naar Viso varieerde in de race tussen de 2,6 en 1,3 seconden, wat hij na een kort slotoffensief kon terugdringen tot 0,7 seconden onder de zwart-wit geblokte vlag.

Achter Piquet jr. waren het ART-teamgenoten Alex Premat en Lewis Hamilton die geen vuist konden maken tegen Piquet. Hamilton kwam – mede door een sterk rijdende Tristan Gommendy - ook geen moment in de gelegenheid om een inhaalactie te forceren en sportieve revanche te nemen na de duw van Premat in de race van gisteren. Na de 1-2 voor ART in de hoofdrace, moest het team zich vandaag tevreden stellen met plaatsen 3 en 4. Premat meldt zich na een sterk weekend echter nadrukkelijk als titelkandidaat.

Fisichella Motorsport-coureur Giorgio Pantano reed een sterke race, waarbij hij van een tiende plaats op de grid snel doorstootte tot P5 in de race. Onder druk van Ferdinando Monfardini ging hij echter wijd in de laatste bocht voor het lange rechte stuk. De oud-Jordan F1-coureur slaagde er wel in om nog als zesde over de finish te komen.

Aan de kop van het kampioenschap is het Piquet jr. die weer alleen de leiding neemt met 39 punten, vóór Hamilton met 37 punten. Alexandre Premat klimt door zijn twee podiumplaatsen van dit weekend op naar de derde plek in de tussenstand, met 27 punten. Viso (26), Lapierre (25) en Ammermüller (23) volgen op kleine afstand.

GP2 Sprintrace, Circuito de Catalunya, zondag 14 mei 2006

1. E. Viso - iSport
2. N. Piquet jr - Piquet
3. A. Premat - ART
4. L. Hamilton - ART
5. T. Gommendy - iSport
6. G. Pantano - FMS
7. F. Monfardini - DAMS
8. M. Ammermüller - Arden
9. L. Di Grassi - Durango
10. A. Carroll - Racing Engineering
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet