IndyCar

Indycar: Will Power start vanaf pole in Baltimore

Will Power vertrekt vandaag vanaf pole voor de Indycar-wedstrijd en kan mogelijk de Indycar-titel voortijdig binnenhalen.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Firestone

power_q_baltimore
Will Power pakte in Baltimore de pole. Vorig jaar won hij eveneens deze wedstrijd.
Hij kan vandaag kampioen worden.

Pole voor Will Power in Baltimore
Met een tijd van 111.116 mph. veroverde Will Power voor de voorlaatste Indycar-wedstrijd in Baltimore. Mike Conway kwalificeerde zich in principe als tweede maar werd vanwege een ongeoorloofde motorenwissel naar de 12e plek teruggezet. Daardoor kan Scott Dixon vanaf de tweede startplek vertrekken. Scott Dixon grapte: “Misschien dat ik hem bij de start uitschakel en dan doorga” Indien Power zijn resultaat van 2011 herhaalt kan hij vandaag de titel in de wacht slepen. Op dit moment heeft de Australiër een voorsprong van 37 punten op Ryan Hunter Reay. Met een verschil van 54 punten is Power kampioen.

Power: “Ik was erop gefocust om de pole te veroveren. Ik weet dat één punt extra helpt. Vanaf kop verlaagt het percentage om bij een incident betrokken te raken.” Omdat Graham Rahal crashte kon Ryan Hunter Reay zich helaas niet meer voor de Top 6 kwalificeren. Hij start vandaag als 13e.

Veel rijders klaagden over de chicane die de teams de nodige schades opleverde. Dario Franchitti: “ Het is voor veel teams een dure dag geweest. En het hangt er natuurlijk ook vanaf hoe dat je landt….”

Top 6 Qualifying Baltimore
1. Will Power Dallara Chevrolet 111.116 mph
2. Scott Dixon Dallara Honda 110.881 mph
3. Sebastien Bourdais Dallara Chevrolet 109.923 mph
4. Dario Franchitti Dallara Honda 109.778 mph
5. James Hinchcliffe Dallara Chevrolet 109.591 mph
6. Charlie Kimball Dallara Honda 109.605 mph
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet