Formule 2

GP2: Zware crash Nigel Melker zorgt voor lange onderbreking in Spa, Ericsson wint (upd: video)

Een zware crash van onze landgenoot Nigel Melker bovenaan de Raidillion zorgde voor een lange onderbreking van de GP2-wedstrijd op het circuit van Spa-Francorchamps. Hij reed op nagenoeg volle snelheid frontaal in de bandenstapels en kon niet zelfstandig uitstappen, zodat hij door de baanposten moest worden bevrijd en na onderzoek op het circuit voor nadere inspectie naar het ziekenhuis moest worden vervoerd. Eerste berichten van zijn teambaas Tiago Monteiro luidden echter dat Melker in orde is. Na een lange interruptie voor reparatie van de vangrails en het wachten op de terugkeer van de reddingshelikopter kon de wedstrijd worden hervat. De overwinning ging naar Marcus Ericsson, Giedo van der Garde werd vijfde.

Tekst: Jean FermierPole-sitter Rio Haryanto kon zijn goede uitgangspositie bij de start niet verzilveren en moest toekijken hoe Esteban Guttierez vanaf de tweede rij de leiding pakte. Bij het aanremmen van La Source drukte Haryanto Guttierez echter op het gras, zodat de Indonesiër toch de leiding kon overnemen. Ericsson reed gestaag naar voren en nam in Raidillion de kop over van Haryanto, net voordat Melker daar crashte.

Tijdens de fase van de pitstops reed Giedo van der Garde een tijdlang aan de leiding, maar nadat iedereen zijn verplichte stop gemaakt had, was de oude rangorde hersteld met Ericsson aan kop. Die reed vervolgens zonder al teveel problemen de overwinning naar huis. James Calado eindigde als tweede voor David Valsecchi. Josef Kral werd vierde, Van der Garde werd als vijfde geklasseerd, Daniel de Jong eindigde als 13e.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet