Supercar Challenge

Persbericht: Raceweekend Ardi van der Hoek valt in het water tijdens DTM-weekend Zandvoort

’s-Gravendeel, 27 augustus 2012 – Voor Ardi van der Hoek is het DTM-weekend letterlijk en figuurlijk in het water gevallen. Op een kletsnat Circuit Park Zandvoort kwam de autocoureur uit ’s-Gravendeel in de Super GT-klasse van de Supercar Challenge tot een 9de en 6de plaats. Van der Hoek en zijn racepartner Nol Köhler hadden na het dubbele podium van drie weken geleden op het TT-circuit van Assen op beduidend meer gehoopt. "Het was dit keer moeizaam’’, aldus Van der Hoek.

Na de twee mooie tweede plaatsen van de Gamma Racing day op Assen, reisde Ardi van der Hoek vol vertrouwen af naar Zandvoort. "De DTM is sowieso mooi. Met de Supercars mee racen in het DTM-programma is echt iets aparts’’, keek de Zuid-Hollandse coureur verheugd vooruit.

120825_dtm_weekend_ardi_rl1_5785

Kwalificatie
Na een korte vrije training maakten de dertig Supercar Challenge-bolides zich op voor de kwalificatie. Van der Hoek zette in zijn Corvette C5R uiteindelijk de vierde tijd neer. "Hetgeen voor de eerste race een prima uitgangspositie betekende’’, aldus de racende C1000-ondernemer.

Race 1
Van der Hoek en Köhler wisten deze goede startplek echter niet om te zetten in een klinkend eindresultaat. De weersomstandigheden waren daar op zaterdag mede debet aan. "Vlak voor aanvang van de wedstrijd was de baan weliswaar nat, maar regende het niet. We besloten de gok te nemen door als één van de weinige equipes op slicks van start te gaan. We gingen er vanuit dat de baan snel zou opdrogen, waardoor onze bandenkeuze snel voordeel zou opleveren’’, vertelt Van der Hoek het strijdplan. Het liep echter totaal anders. "Na de vierde ronde viel er wederom neerslag en moesten we naar de pits om regenbanden te laten monteren. Dat kostte uiteraard een hoop tijd. Uiteindelijk werd de wedstrijd na driekwart race – na een zware crash in de Tarzanbocht - vanwege de zware regenval en te gevaarlijke rijomstandigheden vroegtijdig afgevlagd. En was plek 9 ons deel.’’

Race 2
Op zondag werkten de Supercars hun tweede manche af. Nol Köhler nam dit keer de eerste stint voor zijn rekening. Ook ditmaal verliep de wedstrijd niet geheel naar wens. "Nol kreeg voor het raken van een andere auto een drivethroughpenalty, waarna hij later ook nog een keer spinde. Nadat ik halverwege het stuur had overgenomen, lagen we zo’n twee minuten achter. Dat is natuurlijk te veel om nog voor een podiumplek te kunnen gaan’’, aldus Van der Hoek.
 
Niettemin ging Ardi van der Hoek er goed voor zitten. Hij was wist zich, mede door het neerzetten van de snelste raceronde, naar voren te knokken. "Jammer dat de wedstrijd niet wat langer duurde, want het ging erg lekker’’, stelde de Zuid-Hollandse autosporter na afloop. "Uiteindelijk zijn we als 6de afgevlagd en staan we nu 4de in het tussenklassement. Al is het verschil met de nummers 2 en 3 erg klein.’’

120825_dtm_weekend_ardi_rl1_5785

TV-uitzendingen
De wedstrijden van de Supercar Challenge zijn dit seizoen te volgen via SBS6 en Motors TV. De uitzendingen op SBS 6 starten op de zondagen rond 12.00 of 12.30 uur.

Sponsors
Het raceseizoen van Ardi van der Hoek wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsors: C1000 's-Gravendeel, Vion, Guldenkrakeling, Finextenso, Immovario, Hallmark, Aquivida, Bakkersland, Dutch Grill Specialties, Jaguar Fruits en Frijado. Ardi steunt sinds dit jaar Stichting On Wheels, die zich al 15 jaar inzet voor kinderen met een ernstige beperking, zoals de ziekte van Duchenne. www.stichtingonwheels.nl.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet