IndyCar

Indycar: Dubbelzege Team Penske in Sonoma. Power heeft titel in het vizier

Team Penske behaalde in Sonoma een fraaie dubbelzege. De wedstrijd werd door Ryan Briscoe gewonnen terwijl Will Power met zijn tweede plek wederom een stapje dichterbij zijn eerste Indycar-titel is.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s IZOD Indycar/LAT USA


ws_ryan_briscoe_nicole
Nicole Briscoe, de dagelijkse presentatrice van NASCAR Now op ESPN, feliciteert haar
man Ryan met zijn eerste Indycar-overwinning dit seizoen.

Dubbelzege Team Penske in Sonoma. Power heeft titel in het vizier
Voor Team Penske eindigde de wedstrijd in Sonoma in een dubbeloverwinning waarbij Will Power uitstekende zaken deed. De Australiër behaalde de pole en reed tevens de meeste wedstrijdronden aan de leiding. Het Indycar-systeem beloont hem met drie extra kampioenschapspunten. Teamgenoot Ryan Briscoe wist Power bij een aantal herstarts achter zich te houden. Briscoe: “Ik wilde de race wel op een nette manier winnen!”

Drama’s voor Ryan Hunter Reay
Voor Ryan Hunter Reay betekende de wedstrijd in Sonoma een persoonlijk drama. De Andretti Autosport-coureur was bij een aanrijding met Scott Dixon betrokken waarbij de Nieuw Zeelander zijn voorvleugel brak. Maar in de 75e ronde spinde Alex Tagliani Hunter Reay op de derde plek in de rondte. De Andretti Autosport-coureur viel naar de 18e plek terug. Na afloop hadden Hunter Reay en Tagliani een behoorlijke woordenwisseling. “Hij staat hier toch om bekend. Ik kan hier nauwelijks overheen komen. Dit is zo onrealistisch. Voor mij heeft dit het kampioenschap volledig veranderd.” Later spinde Hunter Reay EJ Viso in de rondte en Oriol Servia beging tegenover Mike Conway vrijwel hetzelfde delict. Beiden werden kregen een “drive-through” opgelegd.


ws_start
Team Penske domineert de start in Sonoma.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet