NASCAR

NASCAR: Denny Hamlin wint op een heetgebakerd Bristol

JGR-coureur Denny Hamlin behaalde in Bristol zijn 20e NASCAR Sprint Cup-overwinning. Vooral bij Stewart Haas Racing liepen de gemoederen op een warme zomeravond hoog op.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR/Toyota Racing USA

2012_vingertje_danica
Heetgebakerd moment. Danica Patrick die Regan Smith haar "vingertje van ongenoegen"
toont.

Denny Hamlin wint op een heetgebakerd Bristol
In 2007 werd de kleine 0.599 oval in Bristol opnieuw geasfalteerd. Maar na de wedstrijd in maart jl. werd de baan iets vlakker gemaakt. De intentie was om de auto’s in de onderste lijnen te laten rijden. Het sorteerde afgelopen zaterdagavond weinig effect. De meeste coureurs prefereerden alsnog de hoogste of buitenste lijnen.

Jeff Gordon: “Het is hier niet gemakkelijk om te passeren, soms lukt dat niet en verlies je gefrustreerd positie. Het is moeilijker geworden om in te halen of je moet iemand een duwtje geven.”

In de 462e ronde passeerde Hamlin Carl Edwards na een mooi gevecht. Edwards viel daarna snel terug en de Hendrick Motorsports Chevrolets van Jimmie Johnson en Jeff Gordon eindigde resp. als tweede en derde. Johnson eindigde op 1.103 secs. achterstand. Denny Hamlin: “Het type racen is hier anders geworden. Ze wilden ons zo graag op de onderste lijnen laten rijden, maar het is niet de snelste manier. Eigenlijk reden we allemaal in lijn achter elkaar. Je wacht gewoon af wat er voor je gebeurt en dan ga je er voorbij. Ik denk niet dat er veel naast elkaar gereden werd, maar dit zag je ook niet op het oude Bristol. Ook daar zag je auto’s achter elkaar rijden totdat er iets gebeurde.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet