Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Regional

NEC Formule Renault 2.0: Vandoorne wint, De Vries rijdt podium

start_race_2

De tweede race van de Formule Renault 2.0 Northern European Cup op de Red Bull Ring werd gewonnen door Stoffel Vandoorne voor Josef Kaufmann Racing. De laatste manche op het Oostenrijkse circuit had vanwege het slechte weer een uur vertraging, maar maakte dat met veel actie op de baan en mooie inhaalacties goed. Vandoorne scoorde zijn vijfde overwinning van dit seizoen, Jake Dennis werd tweede en Nyck de Vries na veel gevechten derde.

Tekst: Claire Dubbelman
Foto’s: Chris Schotanus / Essay Produkties

Hoewel Alex Riberas met een tweede pole aan de laatste race begon, kon hij zijn leiding niet lang in stand houden. Vandoorne, gestart vanaf een derde plaats had veruit de beste start en probeerde het in de eerste bocht al buitenom. Het duurde nog enkele bochten, maar het talent van de RACB greep in de tweede bocht de leiding, waarbij Riberas zelfs terugverwezen werd naar een derde plek, achter Nyck de Vries.

Opmerkelijk was de prestatie van Josh Hill. De zoon van ex- Formule 1 coureur had een slechte kwalificatie neergezet, maar had in zes ronden al dertien plaatsen goed gemaakt.
In de twaalfde ronde escaleerde het gevecht tussen Nyck de Vries en Alex Riberas voor de tweede plek, toen Riberas het buitenom probeerde, instuurde en in de wielen van De Vries haakte. Beiden gingen er even af, de als vierde geplaatste Jake Dennis wist te profiteren en nam dankbaar de tweede plek over. De Vries wist de schade het beste te beperken en kon op de derde plek verder, Riberas verloor veel en finishte uiteindelijk zesde.

Jake Dennis verzekerde zich met zijn tweede plek van belangrijke punten voor de leiding in zijn kampioenschap. Mede omdat Jordan King een erg slecht weekend mee maakte, is Dennis’ voorsprong in het tussenklassement gegroeid naar 64 punten. Best geklasseerde Nederlander blijft Jeroen Slaghekke voor Van Amersfoort Racing op een vijfde plek met 147 punten.

De volgende race van de Formule Renault 2.0 Northern European Cup vindt plaats in het weekeinde van 1 en 2 september tijdens de Truck Prix op het circuit van Most in Tsjechie.

podium_race_2

Uitslag Race 2:
1. Stoffel Vandoorne in 15 ronden, 25 minuten en 40.791 seconden, 2. Jake Dennis +8.462, 3. Nyck de Vries + 14.294, 4. Josh Hill + 15.948, 5. Pierre Gasly + 17.571, 6. Alex Riberas + 18.376, 7. Meindert van Buuren Jr + 20.206, 8. Gabriel Casagrande + 28.500 9. Christof von Grunigen +28.812, 10. Shahaan Engineer + 32.526, 12. Jeroen Slaghekke + 40.698, 23. Frank Suntjens + 1.25.543, Pieter Schothorst DNF, Steijn Schothorst DNF