Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Sam Bird wint thuisrace op Silverstone, Frijns 9e

Sam Bird heeft op Silverstone de tweede race van de Formule Renault 3.5 gewonnen. Lotus coureur Marco Sørensen lag vrijwel de hele race aan de leiding, maar viel in de voorlaatste ronde uit. Robin Frijns, de leider in de strijd om het kampioenschap, kwam niet verder dan een negende plaats. Nigel Melker viel uit.

Tekst: Marcel ten Caat

Pole-sitter Jules Bianchi kwam bij de start slecht weg en viel terug tot achter Marco Sørensen, Robin Frijns en Sam Bird. Bij het ingaan van de eerste bocht probeerde Frijns Sørensen te passeren, maar de Deen wist de leiding te behouden. Frijns verloor vervolgens in de eerste ronde nog een plek aan Sam Bird.

Sorensen en Bird reden daarna gezamenlijk weg van Frijns en Bianchi. Na tien ronden was het verschil tussen Sørensen en Bird slechts enkele tienden van een seconde. Frijns en Bianchi volgden ruim twee seconden later als derde en vierde.

Bianchi zette zijn auto naast die van Frijns bij het ingaan van Luffield, maar Frijns bleef op zijn lijn en kon Bianchi net voorblijven. Antonio Felix Da Costa kon door het gevecht tussen de Tech 1 Racing en Fortec Motorsports coureur aansluiten bij het gevecht om de derde plaats. In Copse Corner zette Bianchi wederom de aanval in en weer gingen Frijns en Bianchi naast elkaar door de bocht. Het lukte Bianchi ditmaal wel om voor Frijns de bocht uit te komen, maar het was Felix Da Costa die in de binnenbocht zijn beide rivalen wist te passeren en daardoor opschoof naar de derde positie. Frijns zakte terug naar de vijfde plek.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet